Για μια μέγαλη-διψήφια- υποχώρηση των μετοχών στις αρχές του επόμενου έτους, προειδοποίησε ο Mike Wilson της Morgan Stanley, αναφερόμενος στα πολλά αμφίδρομα ρίσκα που αντιμετωπίζουν οι αγορές.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Αντίδραση στον πληθωρισμό και πρόκληση συνθηκών ύφεσης

Ο Wilson της Morgan Stanley, ανέφερε ότι οι αμερικανικές εταιρείες ετοιμάζονται να ανακοινώσουν πτωτικές αναθεωρήσεις κερδών που θα πλήξουν τις μετοχές.

Διαβάστε επίσης: Ομόλογα: Σήμα παγκόσμιας ύφεσης στέλνει η «αναστροφή της καμπύλης» στις αποδόσεις

Ο επικεφαλής επενδύσεων της Μorgan Stanley έχει προβλέψει ότι ο S&P 500 θα φτάσει τις 3900 μονάδες στο τέλος του 2023. «Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το τι θα συμβεί σε 12 μήνες. Πρέπει να ασχοληθούμε με τους επόμενους τρεις έως έξι μήνες», δήλωσε στην εκπομπή Fast Money του CNBC την Τρίτη. «Εκεί πιστεύουμε (S&P) ότι υπάρχει σημαντική πτώση. Έτσι, ενώ οι 3.900 ακούγονται σαν ένα πραγματικά βαρετό εξάμηνο. Όχι… θα είναι μια άγρια βόλτα»,συμπλήρωσε.

Πτώση έως και 24%

Ο Wilson,  πιστεύει ότι ο S&P θα μπορούσε να πέσει έως και 24% από το κλείσιμο της Τρίτης στις αρχές του 2023.

«Θα πρέπει να περιμένετε έναν S&P μεταξύ 3.000 και 3.300 κάποια στιγμή πιθανώς τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους», δήλωσε.

«Η bear market δεν έχει τελειώσει», πρόσθεσε.

Η πρόβλεψη του Wilson έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων προειδοποιήσεων του για υποχώρηση. Τον Ιούλιο, είχε δηλώσει ότι το χαμηλό του Ιουνίου δεν ήταν πιθανότατα ο «πάτος του βαρελιού». Στις 13 Οκτωβρίου, ο S&P 500 έφτασε σε χαμηλό 52 εβδομάδων, στις 3491,58 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή