Σημαντικές απώλειες κατέγραψε φέτος ο Warren Buffett από 12 μετοχές που διατηρεί κυρίως στην Wall Street, συμπεριλαμβανομένων της τεχνολογικής Snowflake και της χρηματοοικονομικής Nu Holdings.

Διαβάστε επίσης: Γιουβέντους: Ο Αντρέα Ανιέλι φεύγει, ο Τζον Έλκαν έρχεται

Σύμφωνα με ανάλυση του Investor’s Business Daily, οι συμμετοχές της Berkshire Hathaway του Buffet έχουν σημειώσει απώλειες περισσότερο από 35% φέτος.

Kανείς δεν είναι τέλειος

Η εταιρειά του Buffett έχει μία καλή χρονιά φέτος. Οι μετοχές της επενδυτικής της ενισχύονται κατά τουλάχιστον 4,9%. Και αυτό είναι κάτι σπουδαίο αν αναλογιστεί κανείς ότι ο S&P 500 πέφτει πάνω από 16%.

Διαβάστε επίσης: Σε ύφεση ο τεχνολογικός κλάδος παγκοσμίως

Στον αντίποδα, το 75% των θέσεων του κινείται πτωτικά. Συγκεκριμένα, 38 από τις 50 μετοχές του που είναι εισηγμένες κυρίως στις ΗΠΑ εμφανίζουν απώλειες.

 Οι μεγαλύτερες απώλειες

Η Νο 1 χειρότερη μετοχή είναι της Snowflake, όπου ευτυχώς για τον Buffet η θέση του αντιπροσωπεύει μόλις το 1,9% της εταιρείας μεταφραζόμενο σε 1,2 δισ. δολάρια.

Στην δεύτερη θέση σε ποσοστιαία μεταβολή βρίσκεται η μετοχή της Nu Holdings, εταιρεία ψηφιακών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που δραστηριοποιείται κυρίως στη Νότια Αμερική. Προσφέρει πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες και υπηρεσίες πληρωμής μέσω κινητού τηλεφώνου. Oι μετοχές της υποχωρούν κατά 55% φέτος, αφαιρώντας 552 εκατ. δολάρια σε αξία από την τρέχουσα θέση της Berkshire Hathaway. Ευτυχώς και σε αυτή την περίπτωση, η Berkshire δεν έχει τεράστια θέση για την  κατέχοντας  μόνο το 3% των μετοχών της Nu σε κυκλοφορία.

Ένας από τους μεγαλύτερους λάτρεις του Buffett που βρίσκεται στην τρίτη θέση της λίστας είναι ο πωλητής επίπλων υψηλής ποιότητας RH. Η Berkshire Hathaway κατέχει σχεδόν το 10% της εταιρείας, η οποία έχει δει τη μετοχή της να μειώνεται σχεδόν κατά 49% φέτος. Αυτή η κατάρρευση μετοχών εξαφάνισε περισσότερα από 615 εκατ. δολάρια σε αξία από την τρέχουσα θέση του Buffet.

Συνολικά οι 12 μετοχές που προκάλεσαν τις μεγαλύτερες απώλειες στον Buffet φέτος είναι κατά σειρά:

1.Snowflake (SNOW) -58.4%
2.Nu Holdings (NU) -55.0%
3.RH (RH) -48.7%
4.Floor & Decor Holdings (FND) -45.5%
5.Ally Financial (ALLY) -45.2%
6.Amazon.com (AMZN) -43.6%
7.Charter Communications (CHTR) -41%
8.Celanese (CE) -40.0%
9.StoneCo (STNE) -37.2%
10.DaVita (DVA) -36.6%
11.Paramount Global (PARA) -36.2%
12.Liberty Latin America (LILA) -35.2%

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή