Την πρόθεση της να επενδύσει 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ στην πόλη Πουρς του Βελγίου για τα επόμενα τρία χρόνια, ανακοίνωσε  η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ σε αυτό το εργοστάσιο παραγωγής, το οποίο σήμερα απασχολεί 4.500 άτομα και είναι ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια του αμερικανικού κολοσσού στον κόσμο, αναφέρει η βελγική εφημερίδα «Le Soir».

Διαβάστε επίσης: Pfizer: Παγκόσμιο τμήμα στη Θεσσαλονίκη για την ασφάλεια των φαρμάκων

Το εργοστάσιο παραγωγής του εμβολίου κατά της Covid

Το εργοστάσιο της Pfizer στην Πουρς απέκτησε παγκόσμια φήμη περί τα τέλη του 2020 καθώς επιλέχθηκε από την αμερικανική εταιρεία για να παράγει το εμβόλιο mRNA κατά της Covid-19  που ανέπτυξε σε συνεργασία  με την BioNTech.

Διαβάστε επίσης: Twitter – Pfizer: Τέλος στην τηλεργασία βάζουν Μασκ και Μπουρλά – Η νέα στρατηγική στους χώρους εργασίας

Όπως αναφέρει η «Le Soir», το εργοστάσιο στην Πουρς καλύπτει έκταση μεγαλύτερη των 100 στρεμμάτων και ειδικεύεται στην κατασκευή και συσκευασία στείρων ενέσιμων φαρμάκων και εμβολίων, είτε με τη μορφή φιαλιδίων, αμπουλών ή συρίγγων. Η επένδυση ύψους 1,2 δισ ευρώ θα αξιοποιηθεί για την επέκταση όλων των σταδίων παραγωγής. Αυτή η επένδυση αναμένεται να επιτρέψει τη δημιουργία 250 επιπλέον θέσεων εργασίας στις εγκαταστάσεις της φαρμακοβιομηχανίας. Η απασχόληση έχει ήδη αυξηθεί σημαντικά στην Πουρς μετά την παραγωγή του εμβολίου κατά της Covid. Το εργατικό δυναμικό έχει αυξηθεί από 2.800 σε 4.500 από την έναρξη της πανδημίας.

Παρουσία και στην Ελλάδα

Mε τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) Νίκο Νίτσα συναντήθηκε πριν από λίγες ημέρες ομάδα επιτελικών στελεχών της Pfizer στα γραφεία του συλλόγου ενόψει -όπως τον ενημέρωσαν- της έναρξης λειτουργίας και στελέχωσης ενός νέου παγκόσμιου τμήματος της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη το οποίο και θα δραστηριοποιείται στην ασφάλεια των φαρμάκων σε όλο τον κόσμο με γνώμονα τη δημόσια υγεία, όπως ανακοίνωσε ο ιατρικός σύλλογος.

Όπως τόνισαν τα στελέχη της εταιρείας στον πρόεδρο του ΙΣΘ, ο οποίος εκπροσωπεί 9.000 γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, «στο νέο αυτό τμήμα οι Safety Risk Leads θα είναι υπεύθυνοι για την ανάλυση και κατανόηση δεδομένων ασφαλείας ενός ή περισσοτέρων φαρμάκων της Pfizer σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα δεδομένα αυτά θα προέρχονται από επιστημονικά περιοδικά, αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών, κλινικές και μη- κλινικές μελέτες (invitro & in vivo) και επιδημιολογικές μελέτες. Αρμοδιότητά τους θα αποτελεί επίσης η συνεργασία και αλληλεπίδραση με τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο για θέματα ασφάλειας φαρμάκων».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή