Την πρόθεση έκδοσης νέου ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred bond) ύψους 300 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Alpha Bank, στο πλαίσιο κάλυψης των Ελάχιστων Απαιτήσεων Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεών της (MREL).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε συνέχεια της πρόσφατης πολύ επιτυχημένης έκδοσης και λαμβάνοντας υπόψη τη θετική συγκυρία στις αγορές, η Alpha Bank αποφάσισε να καλύψει εκ των προτέρων μέρος των μελλοντικών MREL αναγκών, μέσω μιας νέας έκδοσης με μεγαλύτερη διάρκεια, που καλύπτει τον τελικό στόχο για τα απαιτούμενα εποπτικά κεφάλαια τον Ιανουάριο του 2026.

Διαβάστε επίσης – Εθνική Τράπεζα: Ξαναβγαίνει στις αγορές – Το νέο senior preferred ομόλογο

Το ομόλογο θα έχει διάρκεια 4,5 ετών με δυνατότητα ανάκλησης στα 3,5 χρόνια, με τις BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs και Morgan Stanley να έχουν αναλάβει τη διενέργεια της έκδοσης στο άμεσο μέλλον.

Όπως επισημάνθηκε κατά την πρόσφατη παρουσίαση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, η τράπεζα έχει ήδη επιτύχει τον ενδιάμεσο στόχο MREL και παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην περαιτέρω πορεία της προς την κάλυψη των εποπτικών της MREL υποχρεώσεων.

Η συναλλαγή θα επιτρέψει επίσης, σε πλήρως εθελοντική βάση, στους κατόχους του Senior Preferred ομολόγου, ύψους 400 εκατομμυρίων που εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 με ημερομηνία ανάκλησης τον Φεβρουάριο του 2023, να μεταφέρουν τη θέση τους στη νέα έκδοση νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία ανάκλησης ή εναλλακτικά να επιδιώξουν την πρόωρη ρευστοποίηση με τους ίδιους όρους (τιμή 100%).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Alpha Bank εκτιμώντας ιδιαίτερα την ισχυρή θεσμική υποστήριξη των κατόχων του εν λόγω ομολόγου, δημιούργησε ένα εθελοντικό πλαίσιο για να διευκολύνει τους ομολογιούχους να συμμετέχουν σε μια νέα έκδοση αναφοράς, με μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα, η οποία θα υποστηρίζεται τόσο από νέους διεθνείς όσο και εγχώριους επενδυτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις