Εντείνονται οι πιέσεις αυτήν την ώρα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δεν μπορεί και πάλι να κρατήσει τα επίπεδα των 920 μονάδων, αν και έχουν ενεργοποιηθεί κάποιες στηρίξεις. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,69% στις 926,10 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 35 εκατ. ευρώ.

Η αγορά δίνει το μήνυμα ότι θέλει να δημιουργήσει μια ζώνη σταθερότητας πλησίον αλλά πάνω από τις 900 μονάδες, βελτιώνοντας παράλληλα τη ρευστότητα ώστε να διαχειριστεί καλύτερα τυχόν αναταράξεις. Το κλίμα δεν φαίνεται να έχει επιδεινωθεί πάντως, όπως αποτυπώνεται και στην πορεία των ελληνικών ομολόγων, με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς να υποχωρεί κάτω από το 4% για δεύτερη ημέρα και το spread έναντι του γερμανικού να υποχωρεί κάτω από τις  200 μονάδες βάσης.

Ανοδική συνέχιση

Όπως επιβεβαιώνει και η Trader24, η προ ημερών καθαρή διάσπαση των 900 μονάδων του Γενικού Δείκτη έχει ανοίξει τον δρόμο για ανοδική συνέχιση, με τις μακροοικονομικές εξελίξεις στις ΗΠΑ να αφήνουν περιθώριο, και το σενάριο της επαναφοράς του Δείκτη στα προ πανδημίας υψηλά 8ετίας να παίρνει και πάλι σάρκα και οστά. Η σημαντική στήριξη παραμένει η ζώνη των 895-905, με την έξοδο κάτω από 880 μονάδες σε εβδομαδιαίο κλείσιμο, ενώ παράλληλα ο Δείκτης συνεχίζει να εκπλήσσει με την ανθεκτικότητά του σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή και Quest δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σημαντικές είναι και οι απώλειες σε Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Coca Cola, ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Εθνική, ΑΔΜΗΕ, Ελλάκτωρ, Eurobank, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος και Τιτάν, ενώ θετικά κινούνται οι Πειραιώς, ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, Motor Oil, Aegean, Jumbo, Alpha Bank και Λάμδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες