Στην υπογραφή  της απόφασης για την επιλογή και τον ορισμό του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ) και τη συγκρότηση αυτού, προχώρησε ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Πάνος Τσακλόγλου.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η σύνθεση του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΚΑ είναι η ακόλουθη:

Διαβάστε επίσης: Τσακλόγλου: Αύξηση σύνταξης για 6 στους 10 συνταξιούχους – Πιο ανθεκτικό το ασφαλιστικό

1. Τεσσαρομάτης Νικόλαος, καθηγητής Χρηματοοικονομικής, ως Πρόεδρος, με θητεία πέντε (5) ετών.

2. Αλλαμανής Γεώργιος, διαχειριστής επενδύσεων, ως μέλος, με θητεία πέντε (5) ετών.

3. Δήγκας Άγις-Γεώργιος, σύμβουλος επιχειρήσεων, ως μέλος, με θητεία τεσσάρων (4) ετών.

4. Λάμπρου Μαρίκα, σύμβουλος επιχειρήσεων, ως μέλος, με θητεία πέντε (5) ετών.

5. Μωυσής Αβραάμ-Μίνος, μαθηματικός και αναλογιστής, ως μέλος, με θητεία τριών (3) ετών.

6. Παπαρρηγοπούλου Πατρίνα, καθηγήτρια Νομικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως μέλος, με θητεία τριών (3) ετών.

7. Τήνιος Πλάτων, αναπληρωτής καθηγητής τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης της Σχολής Χρηματοοικονομικής και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ως μέλος, με θητεία τεσσάρων (4) ετών.

Διαβάστε επίσης: Ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Πώς τοποθετήθηκαν τα κόμματα στην Ολομέλεια της Βουλής

«Μεταρρύθμιση κομβικής σημασίας για τη νέα γενιά»

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μέσα από μία ριζικά ανανεωμένη διαδικασία επιλογής με εχέγγυα διαφάνειας και αξιοκρατίας, όπως αυτή προβλέπεται στον νόμο 4826/21 «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά», συγκροτήθηκε -με κριτήριο την καταλληλότητα και την επαγγελματική εμπειρία- σε σώμα το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (Τ.Ε.Κ.Α.). Σε διάστημα μόλις 11 μηνών λειτουργίας, το Τ.Ε.Κ.Α. έχει, ήδη, πάνω από 135.000 ασφαλισμένους, γεγονός που αντικατοπτρίζει την πολύ καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας. Η αλλαγή της αρχιτεκτονικής της επικουρικής ασφάλισης με τη δημιουργία του Τ.Ε.Κ.Α. είναι μία μεταρρύθμιση κομβικής σημασίας για τη νέα γενιά και για την πορεία του ασφαλιστικού συστήματος τις επόμενες δεκαετίες. Συνδυάζει τις βέλτιστες πρακτικές των πιο πετυχημένων ευρωπαϊκών κοινωνικοασφαλιστικών συστημάτων, ενισχύει τη διαφάνεια, εξασφαλίζει υψηλότερες επικουρικές συντάξεις για τους μελλοντικούς συνταξιούχους και συμβάλει στην ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Εύχομαι καλή επιτυχία στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο είναι επιφορτισμένο με τον στρατηγικό σχεδιασμό του Ταμείου και φέρει την τελική ευθύνη για την ορθή και σύννομη λειτουργία του».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax