Σε περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών covid, προχώρησε την Τετάρτη η κινεζική κυβέρνηση, καθώς οι κάτοικοι δεν θα χρειάζεται πλέον να επιδεικνύουν αρνητικές εξετάσεις για τον ιό προκειμένου να ταξιδεύουν μεταξύ διαφορετικών περιοχών της χώρας.

Διαβάστε επίσης: Κίνα: Στη Σαουδική Αραβία ο Σι Τζινπίνγκ – Η ατζέντα των επαφών με τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Στην ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση ανέφερε ότι -εκτός εάν μια περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως υψηλού κινδύνου- οι εργασίες και η τοπική παραγωγή δεν μπορούν να σταματήσουν.

Διαβάστε επίσης: ΔΝΤ: Η πολιτική μηδενικής Covid της Κίνας προκαλεί «εξαιρετική» οικονομική αβεβαιότητα

Δεν απαιτειται αρνητικό τεστ στους περισσότερους δημόσιους χώρους

Επιπλέον στον ιστότοπο της Εθνικής Επιτροπής Υγείας επισημοποιήθηκαν και άλλες πρόσφατες αλλαγές στους ελέγχους covid, όπως το να επιτρέπεται σε περισσότερους ανθρώπους να μπαίνουν σε καραντίνα στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, εκτός από εγκαταστάσεις όπως οίκοι ευγηρίας, δημοτικά και γυμνάσια και κλινικές υγείας, οι υπόλοιποι χώροι δεν θα  απαιτούν αρνητικά τεστ για τον ιό ή ελέγχους υγειονομικού κώδικα.

Σε ένα παράδειγμα του πόσο αυστηροί είχαν γίνει οι έλεγχοι του Covid στην ηπειρωτική Κίνα, στο Πεκίνο οι κάτοικοι έπρεπε να σαρώνουν έναν κωδικό υγείας με μια εφαρμογή smartphone προκειμένου να εισέλθουν σε δημόσιους χώρους. Ο κωδικός υγείας έπρεπε στη συνέχεια να δείχνει ένα αρνητικό αποτέλεσμα τεστ ιού κατά τις τελευταίες δύο ή τρεις ημέρες.

Οι περιορισμοί διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή

Τις τελευταίες ημέρες, οι τοπικές αρχές σε όλη τη χώρα έχουν καταργήσει πολλούς περιορισμούς. «Όταν πρόκειται για την εφαρμογή των μέτρων, υπάρχουν πολλές ασυνέπειες μεταξύ διαφορετικών υπηρεσιών και διαφορετικών περιοχών», δήλωσε ο Dan Wang, επικεφαλής οικονομολόγος της Hang Seng China με έδρα τη Σαγκάη, την Τετάρτη στο CNBC.

«Δεν ξέρουμε αν οι πραγματικοί περιορισμοί ή η επιστροφή στην κανονικότητα μπορεί να συμβεί στην πραγματικότητα μέσα στους επόμενους έξι μήνες, επειδή μπορούμε να δούμε ότι  στις μικρότερες πόλεις, για παράδειγμα. όπως η Ταϊγιουάν και η Σιάν, οι αλλαγές στο πλαίσιο των περιορισμών Covid εξακολουθούν να είναι πολύ πίσω από αυτά που ισχύουν στο Πεκίνο και τη Σαγκάη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή