Στην πτωτική τροχιά επανέρχεται σήμερα η Wall Street, καθώς τα χειρότερα του αναμενομένου στοιχεία για τη αύξηση των τιμών παραγωγού πυροδότησαν εκ νέου τις ανησυχίες για τα περιθώρια μικρότερης αύξησης του επιτοκίου από τη Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,31% στις 33.676 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,20% στις 3.955 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,29% στις 11.050 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Οριακά υψηλότερα

Αν και χτες η Wall Street έκανε μια προσπάθεια να αντιδράσει, σε επίπεδο εβδομάδας και οι τρεις βασικοί δείκτες βρίσκονται σε τροχιά απωλειών. Ο S&P 500 υποχωρεί κατά 2,6%, ενώ ο Nasdaq σημειώνει πτώση άνω του 3%. Ο Dow έχασε 1,8%.

Σε επίπεδο τίτλων, μετοχές της Lululemon υποχωρούν περισσότερο από 6%, αφού η εταιρεία έδωσε μια ασθενέστερη του αναμενόμενου προοπτική για το τέταρτο τρίμηνο.

Επιδεινώθηκε ο πληθωρισμός χονδρικής

Η ανακοίνωση για τον δείκτη τιμών παραγωγού του Νοεμβρίου έδειξε αύξηση των τιμών χονδρικής κατά 0,3% τον περασμένο μήνα και 7,4% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας την εκτιμώμενη αύξηση κατά 0,2%. Και αυτό το μέγεθος πυροδοτεί εκ νέου τις ανησυχίες για τη μετακύληση της αύξησης στις τελικές τιμές καταναλωτή, άρα και στον πληθωρισμό.

«Η χρηματιστηριακή αγορά έχει συνδεθεί πραγματικά τόσο πολύ με τον πληθωρισμό φέτος και είναι πιθανό να συνεχίσει να εξαρτάται από τον πληθωρισμό”, δήλωσε η Courtney Garcia, ανώτερη σύμβουλος στην Payne Capital Management, σχολιάζοντας την αντίδραση της Wall Street με κάθε στοιχείο που μπορεί να επηρεάσει τις τιμές καταναλωτή.

Την επόμενη εβδομάδα, μια ακόμη ανακοίνωση του πληθωρισμού και η συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ βρίσκονται στην κορυφή της εστίασης. Η έκθεση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Νοεμβρίου που αναμένεται στις 13 Δεκεμβρίου θα δείξει περαιτέρω αν ο δείκτης υποχωρεί.

Η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να αποφασίσει μια μικρότερη αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης αλλά εάν ο πληθωρισμός δεν συνεχίσει να υποχωρεί ενδεχομένως να συνεχίσει τις αυξήσεις κατά 75 μονάδες βάσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street