Στο στόχαστρο των αμερικανών εισαγγελέων για πιθανή υπόθεση απάτης βρίσκεται ο Sam Bankman-Fried και άλλων που εμπλέκονται στην κατάρρευση του γίγαντα κρυπτονομισμάτων FTX, διερευνώντας πώς τα κεφάλαια που κατείχε το ανταλλακτήριο έφυγαν από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, οι εισαγγελείς εξετάζουν εάν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια μεταφέρθηκαν παράνομα από τις ΗΠΑ στις Μπαχάμες κατά τη στιγμή της πτώχευσης της FTX στις 11 Νοεμβρίου στο Ντέλαγουερ.

Διαβάστε επίσης – FTX: Κορυφαίο δικηγόρο προσέλαβε o «μεσσίας» των Crypto για να πέσει στα… μαλακά

Καθώς οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης ξεκινούν μια ευρύτερη έρευνα για το πώς η FTX χειριζόταν τα μετρητά και τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών, συναντήθηκαν με διορισμένους από το δικαστήριο επόπτες της FTX αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν τα στοιχεία που επιθυμούν να έχουν στη διάθεσή τους.

Διερευνούν επίσης εάν η FTX παραβίασε το νόμο μεταφέροντας κεφάλαια στην Alameda Research, μια χρεοκοπημένη επενδυτική εταιρεία που ιδρύθηκε επίσης από τον Bankman-Fried.

Ο Bankman-Fried, ο οποίος εδρεύει στις Μπαχάμες και δεν έχει κατηγορηθεί για κανένα έγκλημα, έχει παραδεχτεί σοβαρά διαχειριστικά λάθη στην FTX, αλλά αρνείται κατηγορηματικά ότι εν γνώσει του υπεξαίρεσε κεφάλαια πελατών.

Διαβάστε επίσης: Η εκδίκηση του σπασίκλα: Το κορίτσι πίσω από την κατάρρευση του FTX

Και στο σκάνδαλο TeraUSD

Οι New York Times ανέφεραν αυτή την εβδομάδα ότι οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς διερευνούν επίσης εάν ο Bankman-Fried ενεπλάκη σε χειραγώγηση της αγοράς ενορχηστρώνοντας συναλλαγές που οδήγησαν στην κατάρρευση του οικοσυστήματος TeraUSD νωρίτερα φέτος.

Οι εισαγγελείς της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, συμπεριλαμβανομένου του βοηθού εισαγγελέα των ΗΠΑ, Νίκολας Ρους, συναντήθηκαν για περίπου δύο ώρες αυτήν την εβδομάδα σε μια αίθουσα συνεδριάσεων στο κάτω Μανχάταν με δεκάδες άτομα να ερευνούν την κατάρρευση του FTX.

Ο Bankman-Fried έδωσε μια σειρά από συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης τον περασμένο μήνα, περιγράφοντας λογιστικά λάθη που απέκρυψαν την έκταση της σχέσης της FTX με την Alameda και τους κινδύνους που δημιουργούσε. Την Παρασκευή, είπε στο Twitter ότι είναι πρόθυμος να καταθέσει σε ακρόαση στις 13 Δεκεμβρίου ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των ΗΠΑ σχετικά με τη διάλυση της κρυπτογραφικής αυτοκρατορίας του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News