Toν πρώην εισαγγελέα του Μπρούκλιν, Mark S. Cohen, προσέλαβε για την υπεράσπισή του ο ιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της FTX Sam Bankman-Fried, καθώς οι αρχές των ΗΠΑ ερευνούν την κατάρρευση της εταιρείας.

Ο Cohen ήταν στην ομάδα αυτών που πέτυχαν την καταδίκη του Thomas Pitera, γνωστού και ως «Thomas Karate», της μαφιόζικης οικογένειας Bonano, ενώ είχε αναλάβει και την υπεράσπιση της Ghislaine Maxwell, που είχε εμπλοκή στην υπόθεση Epstein, στην προσπάθειά της να πέσει στα «μαλακά» για την κατηγορία σωματεμπορίας ανηλίκων που αντιμετώπιζε.

Διαβάστε επίσης: Η εκδίκηση του σπασίκλα: Το κορίτσι πίσω από την κατάρρευση του FTX

Οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Κοινοπολιτείας των Μπαχαμών όπου εδρεύει η FTX και των ΗΠΑ, ερευνούν τον ρόλο των κορυφαίων στελεχών της πτωχευμένης εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του Bankman-Fried.

1 δισ. δολάρια έκανε φτερά

Το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης κήρυξε πτώχευση τον περασμένο μήνα μετά από μια κρίση ρευστότητας που «εξαφάνισε» τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο δολάρια από κεφάλαι πελατών.

Μέχρι στιγμής, οι εισαγγελείς και οι ρυθμιστικές αρχές δεν έχουν κατηγορήσει τον Bankman-Fried για αδικήματα. Ωστόσο, αντιμετωπίζει αστικές αγωγές από επενδυτές και πελάτες της FTX.

Ο Bankman-Fried είχε στο παρελθόν προσλάβει τον Martin Flumenbaum της δικηγορικής εταιρείας, αλλά η δικηγορική εταιρεία επεσήμανε τον περασμένο μήνα ότι δεν τον εκπροσωπούσε πλέον λόγω συγκρούσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News