Μικρή υποχώρηση κατέγραψαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού τον Νοέμβριο αλλά και την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για την αύξηση των επιτοκίων.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου υποχώρησε σχεδόν κατά μια μονάδα βάσης στο 3,565%. Η απόδοση του 2ετούς κυμαινόταν λίγο πάνω από την επίπεδη γραμμή του 4,338%, αφού υποχώρησε κατά λιγότερο από μία μονάδα βάσης.

Διαβάστε επίσης: Fed: Τι αναμένουν οι επενδυτές ομολόγων

Fed και πληθωρισμός

Η Fed θα ξεκινήσει την Τρίτη την τελευταία συνεδρίασή της για φέτος και η οποία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη. Οι επενδυτές αναμένουν ευρέως ότι οι αξιωματούχοι θα αυξήσουν τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, επιβραδύνοντας οριακά τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων μετά από τέσσερις διαδοχικές αυξήσεις 75 μονάδων βάσης.

Ελπίζουν επίσης ότι ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell θα παράσχει περαιτέρω καθοδήγηση σχετικά με τη μελλοντική νομισματική πολιτική στις παρατηρήσεις του στο τέλος της συνεδρίασης.

Την Τρίτη αναμένεται επίσης να ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή το μήνα Νοέμβριο. Οι επενδυτές θα σαρώσουν τα στοιχεία για να διαπιστώσουν κατά πόσο οι αυξήσεις των επιτοκίων της Fed ήταν αποτελεσματικές στην αναχαίτιση της αύξησης των τιμών.

Την Παρασκευή, τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού έδειξαν ότι οι τιμές χονδρικής αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Νοέμβριο.

Αυτό συνέβη αφού αρκετές πρόσφατες ανακοινώσεις στοιχείων έδειξαν ότι τα επιτόκια ενδέχεται να πρέπει να αυξηθούν περαιτέρω και να παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να τιθασευτεί ο πληθωρισμός και να εξαπλωθούν οι ανησυχίες για ύφεση που συνδέεται με τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές