Στην διακοπή της συνεργασίας της με την Mercedes, για την κατασκευή ηλεκτρικών φορτηγών στην Ευρώπη, προχωράει η Rivian, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας την Δευτέρα.

Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων με έδρα τις ΗΠΑ, ανέφερε ότι παραμένει ανοιχτός στη διερεύνηση μελλοντικής συνεργασίας με τη Mercedes-Benz «σε μία πιο κατάλληλη στιγμή».

Διαβάστε επίσης: Tesla: Εισέρχεται στην αγορά της Tαϊλάνδης

Θα εστιάσει στην υφιστάμενη εμπορική δραστηριότητα

«Αποφασίσαμε να διακόψουμε τις συζητήσεις με τη Mercedes-Benz Vans σχετικά με το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράψαμε νωρίτερα φέτος για την από κοινού παραγωγή ηλεκτρικών φορτηγών στην Ευρώπη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Rivian, RJ Scaringe, σημειώνοντας ότι η εταιρεία επιδιώκει «τις καλύτερες αποδόσεις προσαρμοσμένες στον κίνδυνο» για τις επενδύσεις κεφαλαίου της.

«Αυτή τη στιγμή, πιστεύουμε ότι η εστίαση στην υφιστάμενη εμπορική μας δραστηριότητα αποτελεί την πιο ελκυστική βραχυπρόθεσμη ευκαιρία για τη μεγιστοποίηση της αξίας της Rivian», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Mασκ: Παρέδωσε το πρώτο ηλεκτροκίνητο φορτηγό η Tesla

Δεν θα επηρεαστεί το χρονοδιάγραμμα της Mercedes

Η Mercedes-Benz δήλωσε ότι η απόφαση της Rivian δεν θα επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα της στρατηγικής της για την ηλεκτροκίνηση ή την προγραμματισμένη παραγωγή του νέου εργοστασίου κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων στο Jawor της Πολωνίας.

«Η διερεύνηση στρατηγικών ευκαιριών με την ομάδα της Rivian στο μέλλον παραμένει μια επιλογή», δήλωσε ο Mathias Geisen, επικεφαλής της Mercedes-Benz Vans.

Ανησυχία στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η είδηση της ακύρωσης της συμφωνίας έρχεται σε μια εποχή που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τον νόμο IRA των Ηνωμένων Πολιτειών για τον εκσυγχρονισμό του αμερικανικού ενεργειακού συστήματος, ο οποίος υπεγράφη από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, ο IRA αντιπροσωπεύει «μια ιστορική επένδυση ύψους 369 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον εκσυγχρονισμό του αμερικανικού συστήματος ενέργειας».

Μεταξύ άλλων, ο IRA περιλαμβάνει μια φορολογική πίστωση για τα ηλεκτρικά οχήματα των οποίων η τελική συναρμολόγηση πραγματοποιείται στη Βόρεια Αμερική, γεγονός που θα μπορούσε να αποτελέσει μεγάλη πρόκληση για τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή