Μετά από τέσσερις συναπτές συνεδριάσεις στις οποίες κατέγραψαν απώλειες, οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street κινούνται ανοδικά. Μια αντίδραση η οποία στερείται δυναμικής, καθώς η άνοδος είναι ήπιου μεγέθους.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,43%, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη της τάξεως του 0,45%, με το Nasdaq να ενισχύεται κατά 0,55%.

Τον τόνο στις αγορές γι άλλη μια ημέρα τον θέτει η νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών. Αυτή τη φορά είναι η Τράπεζα της Ιαπωνίας που έχει μαγνητίσει το ενδιαφέρον των αγορών, μετά την απόφασή της να διευρύνει το εύρος της απόδοσης στο δεκαετές κρατικό ομόλογο στο 0,50% από το 0,25%.

Ωστόσο, η κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας επέλεξε γι άλλη μια φορά να μην συνταχθεί με τις κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο, διατηρώντας αμετάβλητα τα επιτόκιά της στο -0,10%, η μοναδική από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες με αρνητικά επιτόκια επί του παρόντος.

Ιαπωνία: Αλλαγή στρατηγικής για την κεντρική τράπεζα

Πίσω στις ΗΠΑ, πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης δημοσιοποιήθηκαν τα προκαταρκτικά στοιχεία για κατασκευή κατοικιών το Νοέμβριο.

Βάσει των στοιχείων, οι άδειες για νέες κατοικίες υποχώρησαν τον περασμένο μήνα στο 1,342 εκατ., από 1,512 εκατ. νέες άδειες, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 1,485 νέες άδειες.

Υποχωρητικά κινήθηκε και η έναρξη κατασκευής νέων κατοικιών, καθώς από το 1,434 εκατ. έπεσαν στο 1,427 εκατ., ωστόσο ήταν υψηλότερα του 1,400 εκατ. νέων κατασκευών των εκτιμήσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street