Κινούμενο σε ένα στενό εύρος διακυμάνσεων και με τον χαμηλότερο τζίρο από τις 10 Οκτωβρίου και έναν από τους χαμηλότερους του έτους, το Χρηματιστήριο Αθηνών βγήκε από τη σημερινή συνεδρίαση έχοντας διαγράψει ελάχιστα σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση.

Ο σημερινός τζίρος διαμορφώθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα χθεσινά 37 εκατ. ευρώ και δεν είναι πολύ πιθανό αυτή να είναι η εικόνα της συναλλακτικής δραστηριότητας στην ελληνική αγορά για το υπόλοιπο της εβδομάδας και ενδεχομένως της επόμενης.

Το ζητούμενο είναι αν υπάρξουν αρνητικές μεταβολές αυτές να είναι μικρού εύρους (όπως σήμερα), ούτως ώστε να κλείσει ο Δεκέμβριος με θετικό πρόσημο. Επί του παρόντος και έχοντας πλέον συμπληρώσει τα δύο πρώτα δεκαήμερα του μηνός, το ελληνικό χρηματιστήριο εμφανίζεται κερδισμένο από την αρχή του κατά 0,35%, ενώ σε επίπεδο τετάρτου και τελευταίου τριμήνου τα κέρδη έχουν υπερπηδήσει το +15%. Αυτό το εντυπωσιακό γιατί εντυπωσιακό είναι comeback της Λεωφόρου Αθηνών έχει αναστρέψει την εικόνα για το έτος εμφανίζοντας κέρδη από τις αρχές του περί του 2,50%.

Η σημερινή συνεδρίαση

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρώντας κατά 0,11% έχασε μια μονάδα σε σχέση με χθες και έπεσε στις 915,51 μονάδες. Το υψηλό ημέρα καταγράφηκε στις 917,39 μονάδες μια μονάδα υψηλότερα σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο και το χαμηλό στις 910,65 μονάδες.

Ιαπωνία: Αλλαγή στρατηγικής για την κεντρική τράπεζα

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 32 εκατ. ευρώ και όπως προαναφέρθηκε είναι ο χαμηλότερος από τις 10 Οκτωβρίου, με τον όγκο συναλλαγών να ανέρχεται στα 9,1 εκατ. μετοχές.

Πτώση της τάξεως του 0,26% και του 0,63% κατέγραψαν οι Δείκτες Υψηλής και Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης αντίστοιχα, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με οριακή υποχώρηση 0,07%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+4,%), Βιοχάλκο (+1,87%), Aegean (+1,71%), Lamda  (+1,38%) και Τέρνα Ενεργειακή (+1,09%).

Πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των ΕΥΔΑΠ (-1,79%), Jumbo (-1,77%), ΟΤΕ (-1,34%) και Ελλάκτωρ (-1,29%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η ΜIG και η Eurobank διακινώντας 1.985.411 και 1.706.807 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν ο ΟΤΕ με 4,59 εκατ. ευρώ και η Motor Oil με 4,05 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 55 μετοχές, 49 πτωτικά και 14 παρέμειναν σταθερές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες