Η Apple φέρεται να ξεκινά την παραγωγή ορισμένων μοντέλων MacBook στο Βιετνάμ εντός του 2023, σε μια προσπάθεια να αποδεσμευτεί από τα εργοστάσια στην Κίνα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιαπωνική εφημερίδα Nikkei Asia, η κίνηση της αμερικανικής εταιρείας αντανακλά την προσπάθειά της να επεκτείνει τις παραγωγικές της δυνατότητες εκτός Κίνας, αφού επηρεάζεται τόσο από την ένταση στις σινοαμερικανικές σχέσεις όσο και από τις διακοπές στη λειτουργία των εργοστασίων λόγω των συνεχών λοκντάουν (ελέω Covid).

Τα σχέδια της Apple για μετατροπή του iPad σε… έξυπνη οθόνη

Προηγούμενα δημοσιεύματα ήδη από τον Αύγουστο ανέφεραν ότι η Apple απλά σχεδίαζε τη μεταφορά στο Βιετνάμ μέρος της παραγωγής των Apple Watch, των φορητών υπολογιστών MacBook και των ηχείων HomePod. Ωστόσο, το σημερινό δημοσίευμα της Nikkei Asia αναφέρει ότι η Foxconn που αναλαμβάνει την παραγωγή για λογαριασμό της Apple θα μπορούσε να ξεκινήσει την κατασκευή των MacBook στο Βιετνάμ από τον ερχόμενο Μάιο.

Τέλος ο «αρραβώνας» της Apple με την Κίνα

Τα «ινδικά» iPhone έδειξαν τον δρόμο

Η Apple κατασκευάζει έναν αριθμό μεταξύ 20 και 24 εκατομμυρίων MacBook κάθε χρόνο, με την ιαπωνική εφημερίδα να υποστηρίζει ότι η εταιρεία σχεδιάζει τη μετάβαση των γραμμών παραγωγής τα τελευταία δύο χρόνια.

Ήδη οι συνεργάτες της Apple που αναλαμβάνουν κατασκευαστικό έργο «βγάζουν» μέρος των iPhone από εργοστάσια στην Ινδία, ενώ παράλληλα γίνονται διαπραγματεύσεις να γίνει το ίδιο και με τα ακουστικά AirPods.

Apple CEO Tim Cook poses with a new MacBook Pro for Apple’s Unleashed 2021 event at Apple Park in Cupertino, California, U.S., in a photograph released October 18, 2021. Apple Inc/Handout via REUTERS NO RESALES. NO ARCHIVES. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY.

Η Apple αλλάζει προμηθευτές μικροτσίπ – Πού στρέφεται

Δέσμευση και για… αμερικάνικα μικροτσίπ

Παράλληλα, όπως αναφέρει το CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, δεσμεύεται να αγοράσει μικροτσίπ για τις ανάγκες της εταιρείας που θα προέρχονται από το εργοστάσιο στην Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών της ταϊβανέζικης TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing). Σημειώνεται ότι η TSMC κατασκευάζει δύο εργοστάσια στην Αριζόνα, με το πρώτο να ξεκινά τη λειτουργία του το 2024 και το δεύτερο να ακολουθεί το 2026.

Πλήγμα στα έσοδα

Αρκετοί αναλυτές θεωρούν ότι η κατάσταση στην Κίνα, με τις διακοπές στη λειτουργία των εργοστασίων, είτε λόγω λοκντάουν είτε λόγω εξεγέρσεων, θα επηρεάσει σημαντικά τα οικονομικά αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου της χρονιάς για την Apple, τρίμηνο το οποίο ιστορικά είναι το πιο κερδοφόρο για την εταιρεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή