
Με ταρίφα 70 δολάρια για μια διαδρομή στο Μανχάταν και με εγγυημένη τη ροή επιβατών, οι κούρσες από και προς το διεθνές αεροδρόμιο John F. Kennedy της Νέας Υόρκης θεωρούνται ιδιαίτερα προσοδοφόρες για τους οδηγούς ταξί της πόλης, ωστόσο απαιτείται πολύ μεγάλη υπομονή καθώς εξαιτίας των πολλών οχημάτων μπορεί να μείνει κανείς πολλές ώρες στην ουρά.
Αυτή τη μαζική ζήτηση φέρεται να εκμεταλλεύτηκαν δύο 48χρονοι άνδρες από το Κουίνς, οι οποίοι -όπως μεταδίδει το Bloomberg- συνεργάστηκαν με Ρώσους χάκερ για να παραβιάσουν το σύστημα και με κόστος 10 δολάρια προωθούσαν τους οδηγούς μπροστά στην ουρά, χωρίς καθόλου αναμονή.
Ελλάδα: «Καίνε» τους εργαζόμενους οι μετακινήσεις – Πιο φθηνό το… Κατάρ
Η σύλληψη
Σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, ο Daniel Abayev και ο Peter Leyman, συνελήφθησαν την Τρίτη και κατηγορήθηκαν για συνωμοσία και παράνομη εισβολή στο σχετικό ηλεκτρονικό σύστημα, από τον Νοέμβριο του 2019 έως τον Νοέμβριο του 2020.
Οι εισαγγελείς είπαν ότι οι δύο άνδρες συνεργάστηκαν με Ρώσους υπηκόους για να αποκτήσουν πρόσβαση μέσω διαφόρων μεθόδων, συμπεριλαμβανομένης της δωροδοκίας κάποιου υπαλλήλου για να τοποθετήσει μια μονάδα flash σε υπολογιστές και η οποία τους επέτρεπε να εισέλθουν στο σύστημα μέσω Wifi.
Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν την πρόσβασή τους για να μετακινούν τα ταξί στο μπροστινό μέρος της γραμμής για 10 δολ. το καθένα, επιτρέποντας στους οδηγούς να παρακάμψουν μια ουρά που απαιτούσε πολλές ώρες αναμονής.

Η Ρωσία στρατολογεί χάκερς «ικανούς να προκαλέσουν μπλακάουτ»
1.000 εξπρές διαδρομές την ημέρα
Το σχέδιο διαδόθηκε με SMS στους οδηγούς μέσω μεγάλων ομαδικών συνομιλιών, επιτρέποντας έως και 1.000 εξπρές διαδρομές την ημέρα.
«Ξέρω ότι το Πεντάγωνο χακάρεται», φέρεται να είπε ο Abayev σε έναν από τους Ρώσους χάκερ τον Νοέμβριο του 2019. «Λοιπόν γιατί να μην χακάρουμε τη βιομηχανία ταξί;»
Και οι δύο άνδρες αντιμετωπίζουν έως και 10 χρόνια φυλάκιση εάν καταδικαστούν.


Latest News

Ένα δαχτυλίδι για τον Πάπα Φραγκίσκο - Πώς έσπασε ακόμη μια παράδοση αιώνων
Τι συμβολίζει το «Δαχτυλίδι του Ψαρά» του Πάπα Φραγκίσκου και γιατί θα καταστραφεί μετά το θάνατό του

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές