Σε κατ’ οίκον περιορισμό θα τεθεί το πάλαι ποτέ «χρυσό παιδί» των Crypto, Sam Bankman-Fried, με τον Αμερικανό δικαστή να αποφασίζει καταβολή εγγύησης – μαμούθ 250 εκατ. δολαρίων για τον ιδρυτή του χρεοκοπημένου πλέον χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων FTX.

Φορώντας χειροπέδες, ο αξύριστος και εμφανώς ταλαιπωρημένος Bankman-Fried εμφανίστηκε την Πέμπτη ενώπιον ενός δικαστή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, χωρίς να καταθέσει, κάτι που αναμένεται να γίνει αργότερα, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ.

«Ξαναγράφεται» ο χάρτης των crypto – Τι άλλαξε η εκκωφαντική πτώση του FTX

Όπως έγινε γνωστό, το πακέτο εγγύησης περιλαμβάνει το ποσό των 250 εκατομμυρίων δολαρίων, μία από τις μεγαλύτερες εγγυήσεις που έχουν δοθεί, ενώ δεσμεύεται η κατοικία των γονιών του. Παράλληλα, θα του τοποθετηθεί και ειδικό ηλεκτρονικό «βραχιολάκι».

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Ν. Roos είπε στον δικαστή Gabriel Gorenstein των ΗΠΑ ότι οι κατηγορίες ήταν αρκετά σοβαρές ώστε να δικαιολογούν την κράτηση του Bankman-Fried, αλλά σημείωσε ότι ο 30χρονος επέστρεψε πρόθυμα από τις Μπαχάμες, όπου συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, και ότι τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν «μειωθεί σημαντικά». Ο Ρος είπε επίσης ότι το μέγεθος της εγγύησης «θα περιορίσει σοβαρά την ικανότητα του κατηγορουμένου να κινηθεί».

Ο ειδικός στις πτωχεύσεις νέος CEO του FΤX παίρνει 1.300 δολ. την ώρα

«Δεν είναι φυγάς»

Ο δικηγόρος του Bankman-Fried, Mark Cohen, τόνισε επίσης τη κακή οικονομική κατάσταση του πελάτη του, προσθέτοντας ότι δεν έχει ιστορικό φυγής και διαθέτει ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς. «Θα ζήσει και με τους δύο γονείς του, που είναι καθηγητές νομικής στο Στάνφορντ.

Όπως τονίστηκε, ο πρώην CEO της FTX, δεν διαθέτει πια την περιουσία που είχε, με το Bloomberg να κάνει λόγο πως μετά βίας έχει 100.000 δολάρια και τα χρήματα προέρχονται από τους γονείς.

Ο Bankman-Fried δεν απάντησε σε ερωτήσεις φεύγοντας από το δικαστήριο και ο Cohen αρνήθηκε να σχολιάσει. Σε πολυάριθμες συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης μετά την κατάθεση πτώχευσης της FTX τον Νοέμβριο, ο Bankman-Fried προσπάθησε να υποστηρίξει ότι η κατάρρευση του χρηματιστηρίου οφειλόταν σε σφάλματα διαχείρισης και όχι σε σκόπιμη απάτη.

Αυτή η υπεράσπιση μπορεί να είναι πιο δύσκολο να διατηρηθεί αφού ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Damian Williams του Μανχάταν ανακοίνωσε την Τετάρτη το βράδυ ότι δύο από τους στενότερους συνεργάτες του Bankman-Fried, η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Alameda, Caroline Ellison και ο πρώην επικεφαλής τεχνολογίας FTX, Gary Wang, παραδέχθηκαν την ενοχή τους για απάτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News