Τα κρυπτονομίσματα έχουν δεχθεί σημαντικό πλήγμα το 2022 εξαιτίας ενός συνδυασμού παραγόντων, από την επιθετική πολιτική της Federal Reserve μέχρι την κατάρρευση των ανταλλακτηρίων crypto FTX , Terra , Celsius Network και άλλων.

Συγκεκριμένα, η αποτίμηση όλων των κρυπτονομισμάτων μειώθηκε κατά 70% από την αρχή του έτους σε σχεδόν 770 δισεκατομμύρια δολάρια, υποδηλώνοντας τεράστιες απώλειες τόσο από traders όσο και από επενδυτές.

Η φθίνουσα ζήτηση έχει επίσης ωθήσει τις αναζητήσεις στο Διαδίκτυο για τη λέξη-κλειδί «αγορά κρυπτονομίσματος» στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με το Google Trends.

Ωστόσο, η πιο πρόσφατη έκθεση της Accenture για τις Παγκόσμιες Πληρωμές Καταναλωτών για το 2022  δείχνει ότι το ενδιαφέρον λιανικής για τα κρυπτονομίσματα παραμένει υψηλό παρά το κραχ της αγοράς του 2022. Οι λόγοι που αναφέρθηκαν από τους ερωτηθέντες περιλαμβάνουν μακροπρόθεσμες επενδύσεις (28%), περιέργεια (22%), βραχυπρόθεσμη κερδοσκοπία (21%) και άλλα.

«Ξαναγράφεται» ο χάρτης των crypto – Τι άλλαξε η εκκωφαντική πτώση του FTX

Οι προοπτικές για το 2023

Εν τω μεταξύ, ξεχωριστή έρευνα από την πύλη προσωπικών οικονομικών DollarGeek επικεντρώνεται στα κρυπτονομίσματα με τις περισσότερες αναζητήσεις του 2022 παγκοσμίως, παρουσιάζοντας έτσι μια πρόχειρη προοπτική για το πού σκοπεύουν να επενδύσουν οι παίκτες λιανικής προς το 2023.

Το Bitcoin έχει αναδειχθεί ως το κρυπτονόμισμα με τις περισσότερες αναζητήσεις στο Google το 2022 στην έρευνα του DollarGeek, προσελκύοντας 28,41 εκατομμύρια μηνιαίες αναζητήσεις παγκοσμίως.

Το ενδιαφέρον παραμένει σχετικά υψηλό καθώς οι ειδικοί αξιολογούν την ποιότητά του σε σύγκριση με άλλα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης στον κλάδο.

Η τιμή του BTC έχει μειωθεί σχεδόν κατά 65% με ορισμένους αναλυτές να προβλέπουν ότι θα πέσει περαιτέρω στα 10.000 δολάρια. Ωστόσο, οι αναζητήσεις στο Διαδίκτυο τους τελευταίους 12 μήνες αποκαλύπτουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έψαξαν να αγοράσουν Bitcoin, όχι να το πουλήσουν.

Το αγαπημένο του Μασκ

Το αγαπημένο Dogecoin του Ίλον Μασκ κατακτά τη δεύτερη θέση, προσελκύοντας κατά μέσο όρο 5,85 εκατομμύρια μηνιαίες αναζητήσεις παγκοσμίως το 2022.

Το Shiba Inu έρχεται τρίτο, αλλά ξεπερνά το Dogecoin στις ΗΠΑ

Οι μηνιαίες αναζητήσεις στο Διαδίκτυο παγκοσμίως ανήλθαν σε 4,43 εκατομμύρια. Παρόλα αυτά, το meme-coin έχει νικήσει τον κορυφαίο του αντίπαλο Dogecoin στις ΗΠΑ, με 1,29 εκατομμύρια μηνιαίες αναζητήσεις έναντι 729.000 του DOGE.

Το Ethereum είναι το τέταρτο κρυπτονόμισμα με τις περισσότερες αναζητήσεις google παγκοσμίως με 3,84 εκατομμύρια μηνιαίες αναζητήσεις το 2022

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή