Την αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής οχημάτων τον Νοέμβριο κατά 1,5% με ρεκόρ 833.104 οχημάτων, ανακοίνωσε την Δευτέρα η Toyota, σύμφωνα με το Reuters.

Toyota: Ποια είναι τα σχέδια της για την ηλεκτροκίνηση

Εγχώρια πτώση-Ρεκόρ στο εξωτερικό

Η εγχώρια παραγωγή διολίσθησε κατά 3,3% στα 266.174 οχήματα, ενώ η παραγωγή στο εξωτερικό αυξήθηκε κατά 3,8% στο ιστορικό υψηλό των 566.930 οχημάτων για το Noέμβριο.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις και η παραγωγή τον Νοέμβριο ξεπέρασαν τα περσινά επίπεδα λόγω της σταθερής ζήτησης, ιδιαίτερα στη Βόρεια Αμερική, και της ανάκαμψης των προμηθειών ανταλλακτικών που είχαν επηρεαστεί λόγω COVID-19.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα παράγει 700.000 οχήματα τον Ιανουάριο και διατήρησε τον μειωμένο στόχο των 9,2 εκατομμυρίων για το έτος μέχρι τον Μάρτιο.

Η Toyota ανέμενε προηγουμένως να κατασκευάσει 9,7 εκατομμύρια αυτοκίνητα αυτό το οικονομικό έτος, αλλά αναγκάστηκε να μειώσει το στόχο το Νοέμβριο, καθώς «παλεύει» με την αύξηση του κόστους των υλικών και την έλλειψη ημιαγωγών.

Παρά τις αντιξοότητες η φετινή παραγωγή είναι αρκετά υψηλότερα συγκριτικά με την περσινή των 8,6 εκατ. μονάδων.

«Τρέχει» να καλύψει το χάσμα

Τις προσαρμογές στη στρατηγική της για τα ηλεκτρικά οχήματα (EV), πρόκειται να αποκαλύψει στους προμηθευτές της στις αρχές του επόμενου έτους η Toyota, καθώς αγωνίζεται να μειώσει το χάσμα, στην τιμή και την απόδοση, με τους ηγέτες του κλάδου Tesla και BYD.

Η Toyota εξετάζει τρόπους για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα των EVs, επιταχύνοντας την υιοθέτηση τεχνολογιών που αυξάνουν τις επιδόσεις για τα σχεδιαζόμενα αυτοκίνητα, τόσο στα συστήματα ηλεκτρικής κίνησης όσο και στα τα πιο ολοκληρωμένα συστήματα θέρμανσης και ψύξης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία