Κατά 3% υποχωρεί το ρούβλι έναντι του δολαρίου, στα 71,36,  καθώς η αγορά εκτιμά ότι τα θα μειωθούν τα έσοδα από τις ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου μετά την επιβολή του πλαφόν από τη Δύση.

Το ρούβλι έχασε περίπου 8% έναντι του δολαρίου την περασμένη εβδομάδα και οδεύει για μια ισχυρή μηνιαία πτώση μετά την έναρξη ισχύος του εμπάργκο πετρελαίου και του ανώτατου ορίου τιμών. Το υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι η πρόσφατη πτώση σχετίζεται με την ανάκαμψη των εισαγωγών.

Ρωσία: Ποιο νόμισμα θα είναι η «σανίδα σωτηρίας» της για το 2023

«Στο τέλος Δεκεμβρίου, το ρούβλι είναι πιθανό να παραμείνει εξαιρετικά ευμετάβλητο, καθώς η αγορά θα πρέπει να βρει μια νέα ισορροπία  υπό από τις μεταβαλλόμενες εμπορικές ροές και την αυξημένη πίεση των κυρώσεων», αναφέρει σε σημείωμά της η BCS World of Investments. Στο ίδιο σημείωμα προβλέπεται ότι «Αυτή την εβδομάδα, το ρούβλι αναμένεται να κυμανθεί στο εύρος 68-71 (ανά δολάριο)».

Το αργό πετρέλαιο Brent,  o δείκτης τις τιμές του οποίου αποτελούν αναφορά για το κύριο εξαγωγικό προϊόν της Ρωσίας, σημείωσε άνοδο 1% στα 84,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο χρηματιστήριο της Μόσχας οι δείκτες έκλεισαν με μικτό πρόσημο

Ο δείκτης RTS που αποτιμάται σε δολάρια σημείωνε πτώση 2,9% στις 948,8 μονάδες. Ο ρωσικός δείκτης MOEX, που αποτιμάται σε ρούβλι, κινήθηκε ανοδικά κατά  0,5% στις 2.148,8 μονάδες, αφού νωρίτερα άγγιξε το υψηλότερο επίπεδό του εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές