Με απώλειες κινούνται και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, οι οποίοι εν τελεί δεν μπορούν να ξεπεράσουν τους φόβους τους για ύφεση και να μαζέψουν μέρος των απωλειών του 2022, στη σκιά του νέου ψυχρού κύματος που επικρατεί στη χώρα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,20% στις 33.138 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,55% στις 3.823 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,17% στις 10.373 μονάδες.

Πέραν των προσδοκιών για ένα santa rally πάντως, η αμερικανική αγορά παρακολουθεί το μέτωπο του ψυχρού κύματος που σαρώνει τη χώρα. Η μετοχή της Southwest υποχωρεί κατά 4%, αφού η αεροπορική εταιρεία ακύρωσε χιλιάδες πτήσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου των εορτών, καθώς μια τεράστια χειμερινή καταιγίδα έπληξε μεγάλες περιοχές των ΗΠΑ.

Τη Δευτέρα, η αεροπορική εταιρεία ακύρωσε το 70% των πτήσεων της, ακόμη και όταν άλλοι αερομεταφορείς ανέκαμψαν. Οι αναταράξεις στη Southwest προκάλεσαν την ανησυχία του υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ.

Οι μετοχές

Την ίδια ώρα, οι μετοχές της Tesla υποχωρούν περισσότερο από 5%, μετά από δημοσιεύματα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που έλεγαν ότι η εταιρεία παρατείνει τη διακοπή της παραγωγής στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη. Η διακοπή της παραγωγής επεκτείνει μια προγραμματισμένη προηγουμένως παύση παραγωγής και έρχεται καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει μια αναζωπύρωση των κρουσμάτων Covid μεταξύ των εργαζομένων της.

Οι αμερικανικοί δείκτες οδεύουν προς τη χειρότερη ετήσια επίδοσή τους από το 2008 και προς έναν ακόμη πτωτικό μήνα. Τον Δεκέμβριο, ο S&P 500 σημειώνει πτώση περίπου 5,8%, ενώ ο Dow και ο Nasdaq υποχωρούν περίπου 4% και 8,5% αντίστοιχα. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες μηνιαίες μειώσεις από τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street