Στις 200.000 δολάρια εκτιμάται ένα ζευγάρι σχολικά αθλητικά παπούτσια του ΛεΜπρόν Τζέιμς, που θα δημοπρατηθεί σύντομα.

Οι Χριστουγεννιάτικες ευχές του Αντετοκούνμπο μέσα από το «TD Garden»

Παπούτσια 23 ετών

Ένα υπογεγραμμένο ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών που φορούσε ο Λεμπρόν Τζέιμς κατά τη διάρκεια ενός αγώνα πρωταθλήματος μπάσκετ  λυκείου θα δημοπρατηθεί τον Φεβρουάριο στο Heritage Auctions, με εκτίμηση πάνω από 200.000 δολάρια .

Τα αθλητικά παπούτσια, μεγέθους 49 και υπογεγραμμένα με μαύρο μαρκαδόρο, πιστεύεται ότι είναι το παλαιότερο υπάρχον υλικό του αστέρα του μπάσκετ που έχει φορέσει ποτέ σε αγώνα, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.

Ο Τζέιμς, ο οποίος ήταν 15 ετών και πρωτοετής στην ομάδα του λυκείου St. Vincent-St. Mary στο Άκρον του Οχάιο, φόρεσε τα ασπρόμαυρα Jordan Jumpman Swift 6s κατά τη διάρκεια του αγώνα του 1999-2000 για το πρωτάθλημα του Οχάιο High School Division III. Πέτυχε 25 πόντους με εννέα ριμπάουντ, κερδίζοντας για πρώτη φορά την προσοχή των ειδικών.

Στους κορυφαίους όλων των εποχών

Ο Τζέιμς εξελίχθηκε σε έναν από τους σπουδαιότερους παίκτες μπάσκετ όλων των εποχών, κερδίζοντας το παρατσούκλι «King James». Έχει κερδίσει τέσσερα πρωταθλήματα NBA, τέσσερα βραβεία MVP πρωταθλήματος, τέσσερα βραβεία MVP των τελικών του NBA, τρία βραβεία MVP  All-Star Game και δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια. Ο 38χρονος σήμερα Tζέιμς, αγωνίζεται στους Λος Άντζελες Λέικερς.

Τα αθλητικά παπούτσια προσφέρονται προς πώληση από τον Έντι Τζάκσον, ο οποίος είναι ο πατριός του Τζέιμς. Σε επιστολή που συνοδεύει τα παπούτσια, ο Τζάκσον αναφέρει: «Ο ΛεΜπρόν μου έδωσε αυτά τα παπούτσια μετά τον αγώνα πρωταθλήματος και μου τα υπέγραψε».

Ανάρπαστα τα αναμνηστικά του ΛεΜπρόν

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η παγκόσμια αγορά μπάσκετ έχει απογειωθεί τελευταία, καθώς βλέπουμε πρωτοφανή διεθνή ζήτηση για υλικό του Τζέιμς», δήλωσε ο Κρις Άιβι, διευθυντής αθλητικών δημοπρασιών στο Heritage.

Τα αθλητικά αναμνηστικά του Τζέιμς έχουν γίνει ανάρπαστα. Τον Ιούνιο, μια κάρτα με τριπλό λογότυπο του Λεμπρόν Τζέιμς, με τις φανέλες του από τις τρεις ομάδες στις οποίες έχει αγωνιστεί κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο ΝΒΑ – τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, τους Μαϊάμι Χιτ και τους Λέικερς – πωλήθηκε για 2,4 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στη δημοπρασία Goldin Auctions.

Στις 27 Ιανουαρίου, ο οίκος Sotheby’s θα δημοπρατήσει μια φανέλα των Miami Heat που φορούσε ο Τζέιμς κατά τη διάρκεια των τελικών του ΝΒΑ το 2013, για 3 έως 5 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι