Ισχυρή ήταν η ανοδική αντίδραση σήμερα στη Wall Street, η οποία αναζητούσε ένα στήριγμα για να αλλάξει την πτωτική ρότα των τελευταίων ημερών, το οποίο και βρήκε στα στοιχεία από την αγορά εργασίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 1,05% στις 33.221 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,75% στις 3.849 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 2,59% στις 10.478 μονάδες.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Βρήκαν στηρίγματα για την άνοδο

Η δύσκολη χρονιά για τη Wall Street

Ο Louis Navellier, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος επενδύσεων της Navellier & Associates, χαρακτήρισε τη σημερινή συνεδρίαση ως μια «συντομευμένη μονοήμερη εκδοχή του Santa Rally». «Είχαμε καθυστερήσει για μια ανάκαμψη και ένα μεγάλο μέρος της πρόσφατης αδυναμίας μπορεί να εξηγηθεί από περαιτέρω πωλήσεις από τη στιγμή που το Santa Rally δεν υλοποιήθηκε», δήλωσε. «Θα έχουμε περαιτέρω μεταβλητότητα μέχρι το νέο έτος με αρκετή αβεβαιότητα σχετικά με το αν είναι δυνατή μια ήπια προσγείωση και αν όχι πόση αποφασιστικότητα θα έχει η Fed για να μην προκαλέσει μια σοβαρή ύφεση».

Πάντως, οι βασικοί δείκτες οδεύουν προς τη χειρότερη χρονιά τους από το 2008. Ο Dow έχει χάσει 8,8%, ενώ ο S&P 500 έχασε 19,7%. Εν τω μεταξύ, ο Nasdaq έχει τη χειρότερη απόδοση, με πτώση 33,6%, καθώς οι επενδυτές εγκατέλειψαν τις μετοχές τεχνολογίας.

«Οι επενδυτές αναμένουν ότι μια οικονομική ύφεση θα υλοποιηθεί στις αρχές του 2023, όπως αποδεικνύεται από τα τρία τρίμηνα προβλεπόμενης μείωσης των κερδών του S&P 500 και τις συνεχείς τάσεις της αγοράς», έγραψε ο Sam Stovall, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της CFRA Research. «Η σοβαρότητα της ύφεσης παραμένει υπό αμφισβήτηση. Αναμένουμε ότι θα είναι ήπια», ανέφερε.

«Η αγορά φαίνεται να έχει εξαντληθεί, όπως είναι λογικό, δεν περιμένει πλέον ένα μεγάλο τεχνικό ράλι και απλώς ελπίζει να φτάσει μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής χωρίς περαιτέρω σημαντικές απώλειες», πρόσθεσε η Navellier & Associates. «Οι περισσότερες από τις μεγάλες αβεβαιότητες της χρονιάς: Κίνα [και] Covid, ο πόλεμος στην Ουκρανία, τα χαμηλά ενεργειακά αποθέματα και οι “επιθετικές” κεντρικές τράπεζες, θα μας περιμένουν το 2023», πρόσθεσε.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που κατέθεσαν για πρώτη φορά αιτήσεις ανεργίας αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα από 216 χιλ. σε 225 χιλ. (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις), αλλά η αύξηση των συνεχιζόμενων αιτήσεων ανεργίας που θα πρέπει να ανησυχεί. Ειδικότερα, διαμορφώθηκαν στα 1,710 εκατομμύρια, το υψηλότερα επίπεδο από τις αρχές Φεβρουαρίου. Οι 11 συνεχόμενες εβδομάδες αύξησης των διαρκών αιτήσεων υποδηλώνουν ότι οι Αμερικανοί που χάνουν τη δουλειά τους δυσκολεύονται περισσότερο να βρουν νέα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]