Με μικρά πρόσημα κινούνται  οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν τους κινδύνους ύφεσης και αξιολογούν τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για το νέο έτος.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά 2 μονάδες βάσης στο 3,86%. Η απόδοση του διετούς ενισχύθηκε κατά 1 μονάδα βάσης στο 4,374%, διατηρώντας την αναστροφή της καμπύλης των αποδόσεων, που θεωρείται ως σημάδι ότι η αγορά προετοιμάζεται για ύφεση.

Πετρέλαιο: Περιορίζει τις απώλειες

Την Πέμπτη, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε αύξηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας από την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω των προσπαθειών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να τιθασεύσει τις πληθωριστικές πιέσεις.

Σύμφωνα με την έκθεση, , οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 9.000 σε 225.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 24 Δεκεμβρίου, όσο είχαν προβλέψει οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters.Οι αιτήσεις παρουσιάζουν διακυμάνσεις τις τελευταίες εβδομάδες, παραμένοντας ωστόσο κάτω από τις 270.000 που οι οικονομολόγοι θεωρούν ως κόκκινη γραμμή για την αγορά εργασίας.

Οι επενδυτές προσβλέπουν στις ανακοινώσεις οικονομικών στοιχείων για ενδείξεις σχετικά με τις προοπτικές για το 2023, καθώς έχει εξαπλωθεί η αβεβαιότητα σχετικά με το ενδεχόμενο ύφεσης και τις εξελίξεις στον πληθωρισμό. Οι επενδυτές αξιολογούν επίσης τον τρόπο με τον οποίο οι παράγοντες αυτοί θα επηρεάσουν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Fed, ιδίως όσον αφορά τα επιτόκια.

Πολλοί ελπίζουν ότι η κεντρική τράπεζα θα επιβραδύνει ή θα διακόψει τις αυξήσεις των επιτοκίων το νέο έτος, μετά την αύξηση των επιτοκίων στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές