Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις αναφορικά με τον Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ.

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι η Alameda Research, η πλέον χρεοκοπημένη εταιρεία διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων, βρέθηκε στο χείλος της κατάρρευσης και το 2018, ακόμη και πριν εμφανιστεί η FTX.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η οποία επικαλείται πρώην υπαλλήλουςμ αποκάλυψε ότι η Alameda υπέστη μεγάλες απώλειες από τον αλγόριθμο συναλλαγών της. Ο αλγόριθμος σχεδιάστηκε για να κάνει μεγάλο αριθμό αυτοματοποιημένων και γρήγορων συναλλαγών. Ωστόσο, η εταιρεία έχανε χρήματα μαντεύοντας με λάθος τρόπο τις κινήσεις των τιμών.

Έτσι το 2018, η Alameda έχασε σχεδόν τα δύο τρίτα των περιουσιακών της στοιχείων λόγω της πτώσης της τιμής του token XRP και βρισκόταν ένα βήμα πριν από την χρεοκοπία.

Η μαρτυρία που «καίει» τον Bankman-Fried

Υποσχέσεις

Ωστόσο, ο Μπάνκμαν -Φριντ φέρεται να κατάφερε να σώσει την εμπορική εταιρεία αντλώντας κεφάλαια από δανειστές και επενδυτές με την υπόσχεση για αποδόσεις έως και 20% στην επένδυσή τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον Ιανουάριο του 2019, η Alameda χρηματοδότησε το εναρκτήριο συνέδριο Binance Blockchain Week και ο Μπάνκμαν-Φριντ χρησιμοποίησε την εκδήλωση για να έρθει σε επαφή με επενδυτές για να λάβει χρηματοδότηση για την αποτυχημένη εμπορική εταιρεία του.

Αργότερα τον Απρίλιο του 2019, ιδρύθηκε η FTX με την υπόσχεση να προσφέρει ένα ασφαλές καταφύγιο για θεσμικούς επενδυτές.

Με το λανσάρισμα του FTX, ο Μπάνκμαν-Φριντ χρησιμοποίησε την Alameda για να τροφοδοτήσει την ανάπτυξή του καθώς η εμπορική εταιρεία έγινε ο κύριος παίκτης της για το χρηματιστήριο.

Άτομα που γνωρίζουν τις τακτικές της Alameda ισχυρίζονται ότι το ανταλλακτήριο υιοθέτησε περιστασιακά την χαμένη πλευρά μιας συμφωνίας για να προσελκύσει πελάτες.

Το κοινό κομμάτι του κώδικα

Ενώ ο Μπάνκμαν Φριντ ισχυρίζεται ότι η Alameda και η FTX λειτουργούσαν πάντα ανεξάρτητα, η πρόσφατη αγωγή από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) υποδηλώνει το αντίθετο.

Η μήνυση αποκάλυψε ότι ο ίδιος έδωσε εντολή να δημιουργήσει ένα κομμάτι κώδικα για να αποκτήσει ένα αθέμιτο πλεονέκτημα . Ο κωδικός θα επέτρεπε στην Alameda να διατηρεί αρνητικό υπόλοιπο στο FTX, ανεξάρτητα από το ποσό της εξασφάλισης που έθεσε στην ανταλλαγή. Διασφάλισε επίσης ότι η εξασφάλιση FTX της Alameda δεν θα πωλούνταν αμέσως εάν η αξία της έπεφτε κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο.

Η πρόσφατη έκθεση διαπίστωσε ότι το Alameda ήταν ένα πλοίο που βυθιζόταν από τις πρώτες μέρες του. Ωστόσο, ο Μπάνκμαν -Φριντ όχι απλώς το έσωσε το 2018 με δανεικά κεφάλαια, αλλά αργότερα το χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει το χρεοκοπημένο πλέον ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτωνς FTX και να τροφοδοτήσει την ανάπτυξή του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News