Σε συμφωνία για εγγύηση που θα απελευθερώσει τον Sam Bankman-Fried έναντι 250 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία θα εξασφαλίζεται με την περιουσία των γονέων του και θα έχει περιορισμούς στις μετακινήσεις του, κατέληξαν οι εισαγγελείς του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μανχάταν, την Πέμπτη.

Οι κατηγορούμενοι τεκμαίρεται ότι είναι επιλέξιμοι για εγγύηση, εκτός εάν οι εισαγγελείς μπορούν να αποδείξουν ότι κανένα σύνολο όρων δεν θα μπορούσε να διασφαλίσει ότι θα επιστρέψουν στο δικαστήριο. Καθώς ο Bankman-Fried κατηγορήθηκε για οικονομικό έγκλημα, θα ήταν έκπληξη αν δεν είχε λάβει εγγύηση.

ΗΠΑ: Εκτός φυλακής με εγγύηση – μαμούθ ο Sam Bankman-Fried

Πώς ο Bankman-Fried εξασφάλισε εγγύηση;

Οι κατηγορούμενοι εξασφαλίζουν την εγγύηση καταθέτοντας αρκετά από τα δικά τους περιουσιακά στοιχεία για να καλύψουν ένα μέρος της εγγύησής τους.

Αυτά τα λεγόμενα πακέτα εγγύησης, είναι μείγματα περιουσιακών στοιχείων που μπορεί να περιλαμβάνουν μετρητά, ακίνητα ή οτιδήποτε άλλο έχει αξία.

Οι κατηγορούμενοι για οικονομικά εγκλήματα έχουν συχνά τα μέσα για να βάλουν πακέτα εγγυήσεων, αλλά όταν διαθέτουν περιορισμένα περιουσιακά στοιχεία συχνά χρησιμοποιούν έναν εγγυητή.

Την εγγύηση του Bankman-Fried εξασφάλισαν οι γονείς του, Joseph Bankman και Barbara Fried, οι οποίοι προσέφεραν το σπίτι τους στο Palo Alto της Καλιφόρνια.

Εφόσον οι γονείς του Bankman-Fried υπέγραψαν τη συμφωνία εγγύησης, θα πρέπει να πληρώσουν 250 εκατομμύρια δολάρια αν ο γιος τους διαφύγει.

Η εγγύηση των 250 εκατομμυρίων δολαρίων δεν αντικατοπτρίζει τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας, τα οποία δεν μπορούν να προσδιοριστούν. Ο Bankman-Fried δήλωσε στα τέλη Νοεμβρίου ότι πλέον δεν του έχει απομείνει “σχεδόν τίποτα” και έχει μείνει μόνο μία πιστωτική κάρτα που λειτουργεί και «ίσως 100.000 δολάρια σε αυτόν τον τραπεζικό λογαριασμό».

Μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές απάτες

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς της Νέας Υόρκης έχουν περιγράψει τα φερόμενα εγκλήματα του Bankman-Fried και την κατάρρευση τoυ ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX ύψους 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων ως μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές απάτες στην ιστορία των ΗΠΑ.

«Είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχω ακούσει ποτέ στην ζωή μου», δήλωσε ο Ira Judelson, ένας διακεκριμένος εγγυητής εγγυήσεων στη Νέα Υόρκη που ειδικεύεται σε κατηγορούμενους υψηλού προφίλ.

Η Ελίζαμπεθ Χολμς, η ιδρύτρια της νεοσύστατης εταιρείας εξετάσεων αίματος Theranos, η οποία καταδικάστηκε για εξαπάτηση επενδυτών τον Ιανουάριο, αφέθηκε ελεύθερη μετά τη σύλληψή της το 2018 με εγγύηση 500.000 δολαρίων, αφού παρέδωσε το διαβατήριό της.

Ο Bernard Madoff, του οποίου το σχέδιο Ponzi ύψους 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων ήταν μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές απάτες στην ιστορία, αφέθηκε ελεύθερος το 2008 με εγγύηση 10 εκατομμυρίων δολαρίων αφού παρέδωσε το διαβατήριό του και συμφώνησε σε αυστηρούς όρους παρακολούθησης και απαγόρευσης της εξόδου από την χώρα.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό

Οι κατηγορούμενοι συνήθως πρέπει να παραδώσουν τα διαβατήριά τους και να φορούν συσκευές παρακολούθησης.

Ο εισαγγελέας Nicolas Roos δήλωσε στον αμερικανό δικαστή Gabriel Gorenstein ότι το πακέτο εγγύησης θα απαιτήσει από τον Bankman-Fried να παραδώσει το διαβατήριό του και να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι των γονέων του στο Palo Alto. Θα πρέπει επίσης να υποβάλλεται σε τακτική θεραπεία και αξιολόγηση της ψυχικής του υγείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto