Τη δράση του πάλαι ποτέ «χρυσού παιδιού» των Crypto,  Sam Bankman-Fried, αποκάλυψε η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Alameda Research, Caroline Ellison, με την μαρτυρία της να «καίει» τον συνιδρυτή της FTX.

Κατά την κατάθεση της στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, η Ellison ανέφερε ότι η ίδια και ο Bankman-Fried, παραπλάνησαν εν γνώσει τους τους δανειστές σχετικά με τα ποσά  έπαιρνε η πλέον χρεοκοπημένη εταιρεία από το χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων.

«Ήξερα ότι ήταν λάθος», είπε, σύμφωνα με ένα αντίγραφο της ακρόασης που έδωσε στη δημοσιότητα το Bloomberg.

«Από το 2019 έως το 2022, γνώριζα ότι η Alameda είχε οικονομική πρόσβαση στο FTX.com, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που διαχειριζόταν ο Bankman-Fried», είπε η Ellison. «Πρακτικά, αυτή η συμφωνία επέτρεπε στην Alameda να έχει πρόσβαση σε απεριόριστη πιστωτική γραμμή χωρίς να απαιτείται η καταχώριση εξασφαλίσεων».

«Ξαναγράφεται» ο χάρτης των crypto – Τι άλλαξε η εκκωφαντική πτώση του FTX

Ο 30χρονος Bankman-Fried, κατηγορείται για απάτης κατά την οποία χρησιμοποίησε δισεκατομμύρια δολάρια από κεφάλαια πελατών της FTX για προσωπικά έξοδα και άλλες παράνομες συνδιαλλαγές μέσω της Alameda. Μάλιστα, σε συνεντεύξεις μετά την πτώχευση της FTX, ο Bankman-Fried ανέφερε επανειλημμένα ότι δεν γνώριζε τι συνέβαινε στην Alameda.

Η Ellison και ο Wang δήλωσαν ένοχοι για απάτη και συνεργάζονται με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς του Μανχάταν, την ώρα που ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της FTX αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εκτός φυλακής με εγγύηση – μαμούθ ο Sam Bankman-Fried

Σημειώνεται, πως ο Sam Bankman-Fried, τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό με τον Αμερικανό δικαστή να αποφασίζει καταβολή εγγύησης – μαμούθ 250 εκατ. δολαρίων για τον ιδρυτή του χρεοκοπημένου πλέον χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων FTX.

Φορώντας χειροπέδες, ο αξύριστος και εμφανώς ταλαιπωρημένος Bankman-Fried εμφανίστηκε την Πέμπτη ενώπιον ενός δικαστή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, χωρίς να καταθέσει, κάτι που αναμένεται να γίνει αργότερα, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Όπως έγινε γνωστό, το πακέτο εγγύησης περιλαμβάνει το ποσό των 250 εκατομμυρίων δολαρίων, μία από τις μεγαλύτερες εγγυήσεις που έχουν δοθεί, ενώ δεσμεύεται η κατοικία των γονιών του. Παράλληλα, θα του τοποθετηθεί και ειδικό ηλεκτρονικό «βραχιολάκι».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News