Ήπια ανοδικά κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να αναμένουν βασικές εκθέσεις οικονομικών στοιχείων που θα δείξουν πώς πορεύεται η αμερικανική οικονομία εν μέσω των αυξήσεων των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για την τιθάσευση του πληθωρισμού.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,42% στις 33.276 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,61% στις 3.847 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,58% στις 10.446 μονάδες.

Ευρωπαϊκή ενθάρρυνση

Το κλίμα ενισχύθηκε εν μέρει από τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό από την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγαλύτερης του αναμενόμενου μείωσης του γαλλικού δείκτη τιμών καταναλωτή και μιας πτώσης των γερμανικών τιμών εισαγωγών.

Βρίσκουν ανοδικά στηρίγματα οι ευρωαγορές

Οι αμερικανικές μετοχές ξεκίνησαν το 2023 με αρνητικό πρόσημο την Τρίτη, καθώς οι αυξανόμενες ανησυχίες για τα επιτόκια, ο υψηλός πληθωρισμός και οι φόβοι για ύφεση μείωσαν τις ελπίδες ότι η Wall Street θα μπορούσε να ξεκινήσει το νέο έτος με θετικό πρόσημο. Επίσης, επηρεάστηκαν από τις ισχυρές απώλειες τίτλων – σηματωρών, όπως η Tesla και η Apple.

Φόβος για Fed και ύφεση

«Οι αμερικανικές αγορές επηρεάζονται από τους φόβους για την περιοριστική πολιτική της Fed και την ύφεση», ανέφερε ο αναλυτής αγοράς της Oanda, Ed Moya. «Είναι όμως πολύ νωρίς να αρχίσουμε να στοιχηματίζουμε για μια στροφή της Fed φέτος και αυτό θα πρέπει να καταστήσει δύσκολο το περιβάλλον για τις μετοχές», δήλωσε ο Moya.

Ήπιες πιέσεις χαλούν το κλίμα

Οι μετοχές ξεκίνησαν δύσκολα το 2023, αλλά άντεξαν παρά τη μεγάλη πτώση της Apple και της Tesla. Αυτό είναι ένα καλό σημάδι ότι θα υπάρχει κάποια ανακούφιση στο εγγύς μέλλον, σύμφωνα με τον Rob Ginsberg της Wolfe Research. «Εστιάζοντας μόνο στους πιο μακροπρόθεσμους κινητούς μέσους όρους (τον 200-ημερήσιο για το κύριο γράφημά μας), γίνεται αρκετά σαφές ότι οι μετοχές πρέπει να κάνουν μια στάση στην πιο μακροπρόθεσμη στήριξη», έγραψε ο Ginsberg.

Επίσης, σήμερα θα αποκτήσουν περισσότερες πληροφορίες για το τι σκέφτονται τα μέλη της Fed, καθώς θα δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street