Στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουνίου διαμορφώθηκαν σήμερα οι τιμές του χρυσού, ο οποίος συνεχίζει να επεκτείνει τα πρωτοχρονιάτικα κέρδη, σημειώνοντας σήμερα νέα άνοδο κατά 1%, παίρνοντας ώθηση αφενός από την υποχώρηση του δολαρίου, αφετέρου από την προσδοκία των αγορών ότι η Fed θα μετριάσει τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων.

Πιο συγκεκριμένα, ο χρυσός σποτ σημείωνε στις 13.19 ώρα Ελλάδος άνοδο 1,2% στα 1.862,32 δολάρια ανά ουγγιά, η υψηλότερη τιμή από τις 13 Ιουνίου.

Χρυσός: Υψηλό 6 μηνών-Αισιοδοξία για ακόμη μεγαλύτερη αύξηση

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωναν επίσης κέρδη της τάξης του 1,2% στα 1.868,30 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου, εν τω μεταξύ, υποχώρησε 0,6%, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ακριβό για τους ξένους επενδυτές.

Περιμένοντας τη Fed

Όπως επεσήμανε στο Reuters ο εξωτερικός αναλυτής της Kinesis Money Carlo Alberto De Casa, επικρατεί μια αισιοδοξία μεταξύ των επενδυτών ότι η Fed θα ανακόψει τις υψηλές ταχύτητες στην αύξηση των επιτοκίων, ποντάροντας ότι η επόμενη αύξηση θα διαμορφωθεί στο 0,25%, από το 0,5% την προηγούμενη φορά, μετά από τέσσερις διαδοχικές αυξήσεις 75 μονάδων βάσης.

Σύμφωνα με την Daniela Hathorn, ανώτερη αναλύτρια αγοράς στο Capital.com, εξακολουθεί να υπάρχει κάποια απροθυμία από τα μέλη της Fed να υποχωρήσουν σε ασθενέστερα οικονομικά δεδομένα.

Ασήμι – πλατίνα

Κατά τα άλλα, το spot ασήμι σημείωσε άνοδο 1,8% στα 24,4209 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.085,99 δολάρια και το παλλάδιο ενισχύθηκε 1,4% στα 1.733,83 δολάρια.

«Η τρέχουσα αύξηση της τιμής του χρυσού και του αργύρου δεν φαίνεται να είναι προσωρινή, αλλά εμφανίζεται περισσότερο ως διαρθρωτική κίνηση», εκτιμά ο De Casa.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές