Ο παγκόσμιος κολοσσός πληρωμών Mastercard ενισχύει για άλλη μια φορά την έκθεσή του στην τεχνολογία blockchain, αφού ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα προώθησης που βασίζεται στην Polygon για να βοηθήσει τους μουσικούς να χτίσουν την καριέρα τους μέσω τους μέσω του Web3.

Η εταιρεία ανακοίνωσε το πρόγραμμα «Mastercard Artist Accelerator» μέσω ανάρτησης στο site της, αναφέροντας ότι από αυτή την άνοιξη, θα συνδέει πέντε ανερχόμενους μουσικούς από όλο τον κόσμο με μέντορες που θα τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν την επωνυμία τους στον μουσικό χώρο Web3 .

«Οι καλλιτέχνες θα αποκτήσουν αποκλειστική πρόσβαση σε ειδικές εκδηλώσεις, μουσικές εκδόσεις και πολλά άλλα. Ένα πρώτο στο είδος του πρόγραμμα σπουδών θα διδάξει στους καλλιτέχνες πώς να χτίσουν (και να κατέχουν) την επωνυμία τους μέσω εμπειριών στο Web3, όπως η κοπή NFT, εκπροσωπώντας τον εαυτό τους σε εικονικούς κόσμους και δημιουργία μιας αφοσιωμένης κοινότητας», αναφέρει η ανάρτηση.

Η Mastercard γίνεται η «γέφυρα» μεταξύ τραπεζών και crypto

Το πρόγραμμα θα κορυφωθεί με μια ζωντανή προβολή καλλιτεχνών αργότερα μέσα στο έτος.

Τα «μουσικά» NFTs

Η Mastercard λανσάρει επίσης μια συλλογή μη ανταλλάξιμων διακριτικών (NFT) που ονομάζεται «Mastercard Music Pass» για όσους δεν καταφέρουν να επιλεγούν στο πρόγραμμα.

Ο στόχος είναι να παρέχουν στους κατόχους εκπαιδευτικό υλικό και «μοναδικούς πόρους» μέσω συνεργασιών με Brands για να βοηθήσουν τους εκκολαπτόμενους μουσικούς να μάθουν για τις ενσωματώσεις Web3 με τον μουσικό τομέα .

Σχολιάζοντας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Polygon Studios, Ryan Watt, σημείωσε ότι «το Web3 έχει τη δυνατότητα να ενδυναμώσει έναν νέο τύπο καλλιτέχνη που μπορεί να αναπτύξει βάση θαυμαστών, να ζει και να εισάγει νέα μέσα για αυτοέκφραση και σύνδεση με τους δικούς του όρους ».

Η Polygon φιλοδοξεί να γίνει κόμβος για έργα Web3 που σχετίζονται με τη μουσική.

Επέλαση στο blockchain

Στις 6 Δεκεμβρίου, η Cointelegraph ανέφερε ότι ο παγκόσμιος γίγαντας ψυχαγωγίας Warner Music Group είχε συνεργαστεί με τα Polygon Studios και την εταιρεία δημιουργίας διαδραστικών πλατφορμών LGN.io, για να δημιουργήσουν μια μουσική πλατφόρμα Web3 που ονομάζεται LGND Music.

Η πλατφόρμα πρόκειται να κυκλοφορήσει αργότερα αυτόν τον μήνα και θα επιτρέπει στους χρήστες να μεταδίδουν μουσική και να συλλέγουν και να ανταλλάσσουν μουσικά NFT.

Η Mastercard προωθεί ενεργά τη συμμετοχή της στους τομείς του blockchain και των crypto. Τον Ιανουάριο του 2022, η Mastercard ένωσε τις δυνάμεις της με την Coinbase για να επιτρέψει τη χρήση των καρτών Mastercard για την αγορά NFT στην αγορά της Coinbase.

Στα μέσα Οκτωβρίου 2022, συνεργάστηκε με τους Paxos για να επιτρέψει στις τράπεζες να προσφέρουν συναλλαγές κρυπτονομισμάτων και σχετικές υπηρεσίες στους πελάτες τους.

Ενώ τον ίδιο μήνα, η Cointelegraph ανέφερε επίσης ότι η Mastercard κυκλοφόρησε ένα εργαλείο προστασίας από απάτη κρυπτογράφησης που επιτρέπει στις τράπεζες να βρίσκουν και να αποτρέπουν την απάτη σε πλατφόρμες εμπόρων κρυπτογράφησης εντός του δικτύου της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News