Προσιτά στο ευρύτερο κοινό θέλει να καταστήσει τα τα κρυπτονομίσματα η Mastercard , διευκολύνοντας τις τράπεζες να εμπλακούν στον κόσμο των ψηφιακών νομισμάτων.

Όπως αναφέρει το CNBC, η Mastercard  προωθεί ένα σχέδιο που θα βοηθήσει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να προσφέρουν συναλλαγές κρυπτονομισμάτων. Το σχέδιο αυτό θα λειτουργεί ως «γέφυρα» μεταξύ των τραπεζών και του Paxos, μιας πλατφόρμας συναλλαγών κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται ήδη από το PayPal για να προσφέρει παρόμοιες υπηρεσίες. Η Mastercard θα χειριστεί την κανονιστική συμμόρφωση και την ασφάλεια, δύο βασικούς λόγους που επικαλούνται οι τράπεζες για να αποφύγουν τα κρυπτονομίσματα.

Ορισμένοι καταναλωτές είναι επίσης δύσπιστοι. Κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin είναι γνωστά για την αστάθεια και τα κορυφαία ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία του κόσμου έχουν χάσει περισσότερο από το ήμισυ της αξίας τους φέτος. Ο κλάδος έχει υποστεί δισεκατομμύρια χακαρίσματα από τον Ιανουάριο, σε συνδυασμό με πολλαπλές χρεοκοπίες εταιρειών που πρωτοστατούν στον τομέα.

Διαβάστε επίσης – Mastercard: Πώς μπορείτε να αγοράσετε NFTs

Επιφυλάξεις

Ο επικεφαλής ψηφιακός διευθυντής της Mastercard είπε ότι οι έρευνες εξακολουθούν να δείχνουν ότι υπάρχει ζήτηση για τα συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία, αλλά περίπου το 60% των ερωτηθέντων είπε ότι προτιμούν να δοκιμάσουν τα κρυπτονομίσματα μέσω των τραπεζών τους.

«Υπάρχουν πολλοί καταναλωτές εκεί έξω που ενδιαφέρονται πραγματικά για αυτό και ενδιαφέρονται για την κρυπτογράφηση, αλλά θα ένιωθαν πολύ πιο σίγουροι αν αυτές οι υπηρεσίες προσφέρονταν από τα χρηματοπιστωτικά τους ιδρύματα», δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής ψηφιακός διευθυντής της Mastercard, Jorn Lambert.

Μεγάλες επενδυτικές τράπεζες όπως η Goldman Sachs, η Morgan Stanley και η JPMorgan έχουν αποκλειστικές ομάδες κρυπτονομισμάτων, αλλά έχουν αποφύγει σε μεγάλο βαθμό να το προσφέρουν στους καταναλωτές. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan, Τζέιμι Ντάιμον, αποκάλεσε τα κρυπτονομίσματα «αποκεντρωμένα Ponzis» σε μια εκδήλωση του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών. Εάν οι τράπεζες υιοθετήσουν αυτό το μοντέλο συνεργασίας με τη Mastercard, μπορεί να σημαίνει μεγαλύτερο ανταγωνισμό για την Coinbase
και άλλα χρηματιστήρια που λειτουργούν στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News