Η αγορά των έξυπνων σπιτιών συνεχίζει να αναπτύσσεται και οι χρήστες χρειάζονται απλούς, λειτουργικούς και αξιόπιστους τρόπους για να συνδέσουν περισσότερες συσκευές μεταξύ τους. Το SmartThings Station που παρουσιάστηκε στην έκθεση CES2023, προσφέρει γρήγορη εγκατάσταση και συμβατότητα σε μια σειρά έξυπνων οικιακών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών Matter, με την ευκολία που περιμένουν οι χρήστες από τη Samsung.

Με το SmartThings Station, οι χρήστες μπορούν να αυτοματοποιήσουν διάφορες πτυχές του περιβάλλοντος του σπιτιού τους, ορίζοντας προγράμματα που προσθέτουν άνεση στην ημέρα τους και συμβάλλουν στη μείωση της σπατάλης ενέργειας, όπως το σβήσιμο των φώτων και των συσκευών.

«Το να έχεις ένα πιο έξυπνο σπίτι δεν θα πρέπει να είναι περίπλοκη και δαπανηρή υπόθεση. Γι’ αυτό το λόγο αναπτύξαμε το SmartThings Station ως έναν απλό, αξιόπιστο και επεκτάσιμο κόμβο έξυπνου σπιτιού», δήλωσε ο Jaeyeon Jung, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του SmartThings, Device Platform Center της Samsung Electronics. «Ο αριθμός των συσκευών σε ένα συνδεδεμένο σπίτι συνεχίζει να αυξάνεται, ειδικά μετά από την πρόσφατη κυκλοφορία του προτύπου Matter».

H Apple μετέτρεψε το iPhone και σε… κλειδί – Τι είναι το Apple Home Key

Ένα πιο έξυπνο σπίτι με ελάχιστη προσπάθεια

Ο σταθμός SmartThings της Samsung είναι εύκολο να ρυθμιστεί. Όταν ο χρήστης ενεργοποιεί τη συσκευή για πρώτη φορά, θα εμφανιστούν μηνύματα στο Samsung Galaxy smartphone του, βοηθώντας τον στη διαδικασία σύνδεσης . Οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν την αποτελεσματική ενσωμάτωση συσκευών με μια απλή σάρωση κωδικού QR με κάμερα smartphone.

Αυτόματη προσαρμογή στις καθημερινές συνήθειες

Ένας έξυπνος οικιακός κόμβος βοηθά πολλές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των θερμοστατών, του φωτισμού και των πριζών ρεύματος, να διασυνδέονται απρόσκοπτα με άλλες συσκευές που είναι συνδεδεμένες στον έξυπνο οικιακό κόμβο, ώστε να συνεργάζονται για να δημιουργήσουν ένα εναρμονισμένο περιβάλλον. Το SmartThings Station διευκολύνει την αυτοματοποίηση προκαθορισμένων προγραμμάτων που δημιουργούνται μέσω της εφαρμογής SmartThings για smartphones, χωρίς να απαιτείται από τους χρήστες να ελέγχουν μεμονωμένες συσκευές με μη αυτόματο τρόπο.

Aύξηση της παραγωγής ημιαγωγών το 2023 σχεδιάζει η Samsung

Με το πάτημα του Smart Button στο SmartThings Station, οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν προγράμματα που δημιούργησαν μέσω της εφαρμογής τους SmartThings. Για παράδειγμα, όταν είναι ώρα για ύπνο, ένα γρήγορο χτύπημα θα μπορούσε να ενεργοποιήσει ένα πρόγραμμα ύπνου – που θα μπορούσε να σβήσει τα φώτα, να κλείσει τα στόρια και να μειώσει τη θερμοκρασία. Ακόμα, αν ο χρήστης προγραμματίζει μία βραδιά για ταινία, ένα αντίστοιχο πρόγραμμα θα μπορούσε να ανοίξει την τηλεόραση και να χαμηλώσει τα φώτα. Όταν οι χρήστες φεύγουν από το σπίτι, το SmartThings Station μπορεί να απενεργοποιήσει τις πρίζες και τις αχρησιμοποίητες συσκευές για εξοικονόμηση ενέργειας, ενεργοποιώντας παράλληλα ένα σύστημα ασφαλείας. Οι χρήστες μπορεί επίσης να επιλέξουν ένα πρόγραμμα παιχνιδιού, το οποίο θα μπορούσε να θέσει σε λειτουργία συγκεκριμένες ρυθμίσεις τηλεόρασης και φωτισμού και να ενεργοποιήσει τη λειτουργία «Μην ενοχλείτε».

Οι καταναλωτές μπορούν να ενεργοποιήσουν έως και τρία διαφορετικά προγράμματα απλά πατώντας το Smart Button, με απαλό πάτημα, παρατεταμένο πάτημα ή διπλό πάτημα ενεργοποιήσεων. Τα προγράμματα μπορούν επίσης να ενεργοποιηθούν μέσω της εφαρμογής SmartThings, είτε οι χρήστες βρίσκονται στο σπίτι είτε είναι έξω.

Εντοπισμός και διαχείριση συσκευών στο σπίτι

Το SmartThings Station είναι επίσης ενσωματωμένο στο SmartThings Find της Samsung, μια ταχέως αναπτυσσόμενη υπηρεσία παρακολούθησης των συσκευών. Βοηθά τους χρήστες να βρίσκουν χαμένες συσκευές, πατώντας διπλή φορά το Smart Button ώστε να χτυπήσει το smartphone που υπάρχει κοντά. Έτσι, γίνεται πιο εύκολη η εύρεση των συσκευών.

Λειτουργώντας ως σαρωτής συσκευών στο σπίτι, το SmartThings Station βοηθά τους χρήστες Samsung Galaxy να παρακολουθούν τις τοποθεσίες των εγγεγραμμένων συσκευών τους – από smartphone, tablet, ρολόγια και ακουστικά έως προσωπικά αντικείμενα, όπως κλειδιά ή πορτοφόλι που διαθέτουν Galaxy SmartTag ή SmartTag+ . Με τη συνήθη σάρωση για συσκευές, το SmartThings Station θα ενημερώνει τους χρήστες για τη θέση των συνδεδεμένων έξυπνων συσκευών ή ετικετών στο σπίτι και θα στέλνει ειδοποίηση στο smartphone του χρήστη όταν μια ετικέτα ή συσκευή είναι εκτός ή εντός σπιτιού.

Κατοικίδια όπως…παιδιά για τους Ευρωπαίους – Τι δείχνει έρευνα της Samsung

Λειτουργία pad γρήγορης φόρτισης

Το SmartThings Station λειτουργεί επίσης ως ισχυρή βάση φόρτισης που υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση έως και 15 W . Η γρήγορη φόρτιση αποτελεί έξυπνη προσθήκη σε έναν κόμβο Smart Home, αφού εξυπηρετεί με τους ρυθμούς της ζωής. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να λαμβάνουν ειδοποίηση όταν ολοκληρωθεί η φόρτιση, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν το παιχνίδι από εκεί που σταμάτησαν ή να αλλάξουν για να φορτίσουν μια άλλη συσκευή.

Διαθεσιμότητα

Το SmartThings Station θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ και την Κορέα. Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη από τις αρχές του Φεβρουαρίου 2023 στην αγορά των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία