Υποχωρούν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να προβλέψουν την πορεία των αγορών το 2023.

Η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε κατά 5 μονάδες βάσης στο 3,521%. Η απόδοση του 2ετές σημείωσε πτώση κατά 6 μονάδες βάσης στο 4,195%.

Ευρωζώνη: Ανακάμπτουν οι αποδόσεις των ομολόγων

Ο ρυθμός αύξησης των επιτοκίων στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Σήμερα δημοσιεύτηκε έρευνα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την οποία οι καταναλωτές αναμένουν ότι τόσο ο πληθωρισμός όσο και οι δαπάνες τους θα μειωθούν το επόμενο έτος. Ευρύτερα, οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τις προοπτικές του πληθωρισμού και πώς αυτές θα μπορούσαν να επηρεάσουν την επόμενη απόφαση της Fed για τα επιτόκια, να δηλαδή  η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων.

Η κεντρική τράπεζα αύξησε στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης , μια μικρή επιβράδυνση από τις αυξήσεις κατά 75 μονάδες βάσης που είχε πραγματοποιήσει σε κάθε μία από τις τέσσερις προηγούμενες συνεδριάσεις της.

Την Παρασκευή, η έκθεση του Δεκεμβρίου για τις προσλήψεις έδειξε ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα μπορούσαν να αμβλυνθούν, καθώς έδειξε ότι οι μισθοί αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα. Η έκθεση έδειξε επίσης ότι η οικονομία πρόσθεσε 233.000 θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο, περισσότερες από τις 200.000 που είχε εκτιμήσει προηγουμένως ο Dow Jones.

Οι επενδυτές ελπίζουν να αποκτήσουν μια πιο ευκρινή εικόνα της πορείας του πληθωρισμού αυτή την εβδομάδα, καθώς τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ για τον Δεκέμβριο αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές