Ανοδικά κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, οι οποίοι εν αναμονή της περιόδου ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, αναζητούν τρόπους να συνεχίσουν το ράλι της Παρασκευής, με οδηγό αυτή τη φορά τα στοιχεία από την αγορά εργασίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,36% στις 33.751 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,79% στις 3.925 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,41% στις 10.718 μονάδες.

Δολάριο: Xαμηλό 8μήνου μετά τα στοιχεία για την εργασία στις ΗΠΑ

Η αγορά εργασίας στο επίκεντρο της Fed

Η απόδοση του S&P 500 την Παρασκευή «επιβεβαίωσε αυτό που περιμέναμε το 2023: Η μηνιαία έκθεση για τις θέσεις εργασίας θα είναι ο «νέος ΔΤΚ», δήλωσε ο αναλυτής της Wells Fargo Christopher Harvey. Φέτος, τα στοιχεία για τα εργασιακά θα «δίνουν τον τόνο (είτε hawkish είτε dovish) στις αντιλήψεις της Fed», ανέφερε.

Επίσης, ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Duke, Campbell Harvey, χαρακτήρισε τη Fed «μπαλαντέρ», λέγοντας ότι οι κινήσεις της θα μπορούσαν να καθορίσουν αν θα υπάρξει ύφεση. Είπε ότι η κεντρική τράπεζα «άργησε» να αρχίσει να καταπολεμά τον πληθωρισμό. Ο Harvey είπε ότι το ερώτημα τώρα είναι αν τα μέλη θα αργήσουν «ξανά»  να ανταποκριθούν στην τρέχουσα οικονομική συρρίκνωση, κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι σημαίνει ότι οι προηγούμενες αυξήσεις των επιτοκίων είχαν τις επιδιωκόμενες επιπτώσεις τους.

«Κοιτάζοντας τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, είναι αρκετά σαφές ότι… κορυφώσαμε και είναι περιττό να κάνουμε πρόσθετη σύσφιγξη», δήλωσε ο Harvey. «Αλλά αν πιέσουν πολύ σκληρά, θα προκαλέσουν μια σκληρή προσγείωση και αυτό είναι εντελώς περιττό».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]