Ήπια θετικά κινείται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και έκανε μια ακόμη «επίσκεψη» στις 950 μονάδες, αναδιπλώνεται εκ νέου λίγο χαμηλότερα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,23% στις 948,26 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 27 εκατ. ευρώ.

Οι αγοραστές έχουν τα ηνία της αγοράς, αλλά παραμένουν σε μια θετική μεν, αλλά επιφυλακτική, στάση αναμονής, δίχως να παίρνουν μεγάλα ρίσκα. Αυτή είναι η εικόνα που μεταφέρουν χρηματιστηριακές πηγές στον Οικονομικό Ταχυδρόμο, υπενθυμίζοντας ότι την άποψη που επικράτησε όλη την εβδομάδα ότι η αυριανή αργία λειτουργεί ακόμη ανασταλτικά στην ανάληψη μεγάλων επενδυτικών πρωτοβουλιών.

ΔΝΤ προς Fed και ΕΚΤ: Συνεχίστε τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων

Άλλωστε, αύριο αναμένεται το κρίσιμο μέγεθος του ευρωπαϊκού πληθωρισμού και η αξιολόγηση αυτού στο κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει την πολιτική της ΕΚΤ, με την εγχώρια αγορά να βρίσκεται και αυτή σε φάση αναμονής. Έτσι, οι αγοραστές ακολουθούν την τακτική του stock picking εωσότου έχουν μια καλύτερη εικόνα για το πως θα επηρεαστεί η ελληνική οικονομία από τη συνεχή σύσφιξη των νομισματικών συνθηκών.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων οι Quest, Alpha Bank, EUrobank, Jumbo και Βιοχάλκο ηγούνται της ανόδου, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται και οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Coca Cola, Titan, Εθνική, ΔΕΗ, Μυτιληναίος και Λάμδα. Στον αντίποδα, οι πιέσεις είναι αυξημένες σε Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή και Aegean, ενώ πτωτικά βρίσκονται και οι Ελλάκτωρ, Πειραιώς, Autohellas, ΟΛΠ και ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών