Νευρικότητα επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, με το κλίμα στην αγορά να ενισχύεται από την περαιτέρω επαναλειτουργία της κινεζικής οικονομίας, αλλά με τις ανησυχίες για την πορεία της νομισματικής πολιτικής στις δύο άκρες του Ατλαντικού να παραμένουν.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,3%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να κερδίζει 1,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,14% στις 7.710 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,13% στις 14.629 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,09% στις 6.854 μονάδες.

Στο μεταξύ, με ανησυχία παρακολουθούν οι αγορές τις εξελίξεις με την προσάραξη του πλοίου μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου «Glory» στη Διώρυγα του Σουέζ, ξυπνώντας μνήμες Evergiven και των διαταραχών στις παγκόσμιες μεταφορές. Το πλοίο, το οποίο το διαχειρίζεται η ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία Target Marine προσάραξε σύμφωνα με το ναυτιλιακό πρακτορείο Leth.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, η γερμανική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση τον Νοέμβριο, σημειώνοντας βελτίωση από την αναθεωρημένη πτώση κατά 0,4% τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, οι προοπτικές εξακολουθούν να φαίνονται ζοφερές, καθώς τέσσερις στις δέκα γερμανικές επιχειρήσεις αναμένουν συρρίκνωση των εργασιών τους το 2023, σύμφωνα με έρευνα του Γερμανικού Οικονομικού Ινστιτούτου.

“Ο κίνδυνος έλλειψης φυσικού αερίου κατά τη χειμερινή περίοδο 2022/23 δεν είναι πλέον τόσο υπαρκτός όσο ήταν το καλοκαίρι του 2022, και οι τιμές της ενέργειας έχουν επίσης υποχωρήσει από τότε. Ωστόσο, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και δεν μπορούν να αποκλειστούν διαταραχές της παραγωγής”, ανέφερε το Γερμανικό Οικονομικό Ινστιτούτο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές