Τον τίτλο του «πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο» κατέκτησε ο Μπερνάρ Αρνό, διευθύνων σύμβουλο της LVMH, μητρικής της μάρκας πολυτελείας Louis Vuitton με αποτέλεσμα ο μεγιστάνας των επιχειρήσεων Ίλον Μάσκ «κατρακύλησε» στη δεύτερη θέση.
Σύμφωνα με το Forbes, ο 73χρονος Αρνό, προσπέρασε τον Μασκ στην κορυφή της λίστας δισεκατομμυριούχων, με καθαρή περιουσία 188,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο ιδρυτής της Tesla και νέος ιδιοκτήτης του Twitter ακολουθεί με περιουσία 178,6 δισ. δολάρια.
Μπερνάρ ο πλουσιότερος
Ο Μπερνάρ Αρνό αναδείχθηκε ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, ξεπερνώντας τον Ίλον Μασκ, με αποτέλεσμα να γίνει ο πρώτος Γάλλος (και Ευρωπαίος) που κατακτά τη συγκεκριμένη κορυφή και δεν μπορεί να… «πανηγυρίσει» δημοσίως καθώς δεν είναι φαν των social media.
Διαβάστε επίσης: «Χάνει» τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο ο Μασκ – Ποιος είναι ο νέος υπερκροίσος;
Ο Γάλλος μεγιστάνας διατηρεί χαμηλό προφίλ και δεν «μοστράρει» τον πλούτο του.
Πέρυσι, η εταιρία του, LVMH (Moet Hennessy Louis Vuitton) με έδρα το Παρίσι πραγματοποίησε πωλήσεις άνω των 64 δισεκατομμυρίων ευρώ, σε μια απότομη ανάκαμψη από τα βάθη της πανδημίας το 2020, με τον Αρνό και την οικογένειά του να κατέχουν περίπου το 48% των μετοχών της εταιρείας με το 64% των δικαιωμάτων ψήφου.
Ο Αρνό
Παρότι ο πατέρας του έκανε περιουσία με τις κατασκευές, ο ίδιος ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Μπερνάρ Αρνό αποφάσισε νωρίς να μπει στις μπίζνες των ειδών πολυτελείας. Έχει πει ότι η ιδέα του ήρθε στη δεκαετία του ’80, όταν επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Νέα Υόρκη και διαπίστωσε ότι ο ταξιτζής του δεν είχε ακούσει ποτέ τον Ντε Γκολ, αλλά ήξερε τον Dior.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η LVMH έχει στην κατοχή της 75 φίρμες σε όλο το φάσμα του πολυτελούς lifestyle και περιλαμβάνουν τα εξής ονόματα: Dior, Vuitton, Fendi, Celine, Pucci, Marc Jacobs, Hennessy, Dom Pérignon, Bulgari, Tag Heuer, το παρισινό πολυκατάστημα Le Bon Marché, Sephora, τον όμιλο ξενοδοχείων Cheval Blanc, Moët & Chandon, Fenty, DFS Group, Make Up For Ever και Krug.
Who is Who
Γεννημένος στο Ρουμπέ στη βόρεια Γαλλία το 1949, ο Αρνό αποφοίτησε από την περίφημη École Polytechnique, μια σχολή μηχανικών στο Παρίσι. Ξεκίνησε την καριέρα του στην οικογενειακή κατασκευαστική εταιρεία Ferret-Savinel και έγινε πρόεδρος το 1978 μετά από διαδοχικές προαγωγές.
Έξι χρόνια αργότερα, έμαθε ότι η γαλλική κυβέρνηση αναζητούσε νέο επενδυτή για να αναλάβει την Boussac Saint-Freres. Ο χρεοκοπημένος όμιλος κλωστοϋφαντουργίας κατείχε ένα βασικό περιουσιακό στοιχείο: τον Christian Dior, έναν διάσημο γαλλικό οίκο μόδας.
Ο Αρνό απέκτησε μερίδιο από τον έλεγχο του ομίλου και μετά από πολλές προσπάθειες κατάφερε να τον οδηγήσει στον δρόμο της κερδοφορίας, λανσάροντας μερικά από τα κορυφαία είδη πολυτελείας στον κόσμο. «Στη διαδικασία επανόδου, αναζωογόνησε τον Christian Dior ως τον ακρογωνιαίο λίθο του νέου οργανισμού», αναφέρεται στον ιστότοπο της LVMH.
Αργότερα, χρησιμοποίησε τα απροσδόκητα κέρδη για να επενδύσει στην LVMH, της οποίας οι δύο κύριες εταιρείες, η Louis Vuitton και η Moet Hennessy, είχαν συγχωνευθεί το 1987. Τις επόμενες τρεις δεκαετίες, μετέτρεψε την LVMH σε ένα μεγαθήριο που πουλούσε σαμπάνια, κρασί, οινοπνευματώδη ποτά, προϊόντα μόδας, δερμάτινα ρούχα, ρολόγια, κοσμήματα, αρώματα και καλλυντικά μέσα από περισσότερα από 5.500 καταστήματα σε όλο τον κόσμο. Το δαιμόνιο επιχειρηματικό του μυαλό κατάλαβε από νωρίς ότι η Κίνα θα γινόταν μια ισχυρή αγορά και μεγάλος παίκτης της παγκόσμιας οικονομίας, με αποτέλεσμα το 1992 να ανοίξει το πρώτο κατάστημα Louis Vuitton στο Πεκίνο.
Η επίκριση
Πρόσφατα, ενώ έχει επικριθεί στο Twitter για τη συνεxή χρήση ιδιωτικών τζετ σταμάτησε να χρησιμοποιεί το αεροσκάφος της εταιρείας και άρχισε να νοικιάζει αεροπλάνα για να εμποδίσει το Twitterverse να παρακολουθεί τις πτήσεις του.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH, πούλησε το ιδιωτικό του τζετ όχι λόγω οικονομικών αναγκών -μετά την απώλεια δεκάδων δις. ευρώ το πρώτο πεντάμηνο του έτους , αλλά «για να μην μπορεί να δει κανείς που πηγαίνω», καθώς τον παρακολουθούσαν ακτιβιστές για το κλίμα στο Twitter.
Λογαριασμοί στο Twitter, όπως το I Fly Bernard και το Bernard’s Airplane παρακολουθούσαν τα ταξίδια του Αρνό και άλλων δισεκατομμυριούχων με τα ιδιωτικά τους τζετ καταγγέλλοντας τη ρύπανση που προκαλούν στην ατμόσφαιρα.
C’est l’heure du bilan du mois de septembre 2022 pour les 5 avions de nos milliardaires:
– nombre de vols: 26✈️
– 48,4 heures de vol ⏱️
– vol le plus court: 30min 🤡
– CO2 émis: 203 tonnes 🔥🔥🔥
Premier mois sans l’avion de Bernard Arnault (dont il s’est séparé 🥲) pic.twitter.com/7XNAj26tP7— I Fly Bernard (@i_fly_Bernard) October 1, 2022
Latest News
Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα σε ύφεση η βρετανική οικονομία
Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν στη Βρετανία συρρικνώθηκε 0,1% σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο, όπως και τον Σεπτέμβριο,
Πώς θα κινηθεί η ΕΚΤ στις μειώσεις επιτοκίων - Οι καταλύτες για τα επόμενα βήματα
Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να κινείται με βάση τις αξιολογήσεις και τις διαθέσιμες πληροφορίες που υπάρχουν σε κάθε συνεδρίαση και μετά τον Μάρτιο
Ριζοσπαστικό πείραμα στο Τόκιο για το δημογραφικό μέσω... 4ήμερης εργασίας
Το Τόκιο ξεκινά ριζοσπαστικά πειράματα καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα στην Ιαπωνία
Γιατί η Amazon δώρισε 1 εκατομμύριο δολάρια στο ταμείο Τραμπ
Η δωρεά για την τελετή ορκωμοσίας έρχεται καθώς ο ιδρυτής Τζεφ Μπέζος και άλλοι προσπαθούν να οικοδομήσουν δεσμούς με τον εκλεγμένο πρόεδρο
Οι Σύριοι στη Γερμανία δεν βιάζονται να φύγουν - Η ζήτηση για εργατικά χέρια είναι μεγάλη
Σε μια οικονομία, όπως αυτή της Γερμανίας, η οποία αντιμετωπίζει μεγάλες ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια απωλειών εργαζομένων
Κωλοτούμπα Τραμπ για ακρίβεια - Δύσκολο να ρίξουμε τις τιμές
Σε άτακτη υποχώρηση ο εκλεγείς πρόεδρος Τραμπ, λιγότερο από 40 ημέρες πριν αναλάβει την προεδρία της χώρας, ισχυριζόμενος πως δεν μπορεί να καταπολεμήσει την ακρίβεια
Επένδυση 1 δισ. από την Boeing στις ΗΠΑ - Στόχος τα δέκα «787» το μήνα έως το 2026
Η Boeing προσπαθεί να επαναφέρει την παραγωγή των αεροσκαφών τύπου 787 σε πέντε το μήνα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους
Ο κούκος... αηδόνι στοίχισε στον Ταϊλανδό συνιδιοκτήτη το Selfridges
Ο επικεφαλής του οικογενειακού ομίλου Central Group λέει ότι τα υψηλότερα παγκόσμια επιτόκια κάνουν την αρχική τιμή των 4 δισ. λιρών για το Selfridges λιγότερο ελκυστική
Ο «πυρετός του χρυσού» στην Κίνα γίνεται εύφορο πεδίο για απατεώνες και ξέπλυμα χρήματος
Ο χρυσός γίνεται όλο και πιο προσφιλής στην Κίνα ως επένδυση, όμως συγκεντρώνει και
Οι άλλες μπίζνες της οικογένειας Hermès - Επενδύσεις στη γαλλική ασφαλιστική εταιρεία Albingia
Η συμφωνία Hermès - Albingia υπόκειται στην έγκριση διαφόρων αρμόδιων αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2025