Αθώος δηλώνει για μία ακόμα φορά ο συνιδρυτής του FTX, Σαμ Μπάνκμαν -Φριντ και περνά στην αντεπίθεση: με ανάρτησή του στο Substack ο Μπάνκμαν -Φρίντ απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι έκλεψε δισεκατομμύρια από τους πελάτες του ανταλλακτηρίου και ισχυρίστηκε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, Changpeng “CZ” Zhao προσπαθούσε επί μήνες να καταστρέψει το FTX.

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια τοποθέτηση του Μπάνκμαν-Φροντ στις ομοσπονδιακές κατηγορίες ότι ενορχήστρωσε μια απάτη 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, δήλωσε αθώος για οκτώ ομοσπονδιακές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της απάτης και του ξεπλύματος χρήματος, και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 250 εκατομμυρίων δολαρίων. Η δίκη του θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

Αποκαλύψεις για τις συναλλαγές του Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ

Ο πάλαι ποτέ σωτήρας των crypto έχει βρεθεί στο στόχαστρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Συμβάσεων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων .

Με την καταχώρηση αυτή δίνει τη δική του οπτική για την κατάρρευση του FTX και του hedge fund Alameda Research.

Οι ισχυρισμοί του με νούμερα

Υπογραμμίζει για παράδειγμα, ότι στις αρχές του 2022, υπολόγισε το συνολικό καθαρό ενεργητικό της Alameda σε 99 δισεκατομμύρια δολάρια. Μέχρι τον Οκτώβριο, πίστευε ότι τα καθαρά περιουσιακά στοιχεία του hedge fund του είχαν πέσει στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Στήριξε την κατάρρευση σε μια ευρύτερη ύφεση της αγοράς, συγκρίνοντας ακόμη και την απόδοση του token του FTT, με αυτή της Tesla , του bitcoin και του Invesco QQQ, ένα ένα ETF που παρακολουθεί τον Nasdaq 100.

Πάντως, οι δικηγόροι πτώχευσης , οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς και οι ρυθμιστικές αρχές έχουν αντικρούσει πολλούς από τους ισχυρισμούς που έκανε ο Μπάνκμαν-Φριντ στην ανάρτησή του.

Οι ρυθμιστικές αρχές και οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ούτε η FTX ούτε η Alameda ήταν απολύτως νόμιμες επιχειρήσεις, αλλά ήταν όργανα απάτης του Μπάνκμαν-Φριντ.

Απαντώντας ο Zhao απέρριψε τους ισχυρισμούς. «Η FTX αυτοκτόνησε […] επειδή έκλεψε δισεκατομμύρια δολάρια», έγραψε στο Twitter ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance.

Και καταλήγει ο Μπάνκμαν-Φριντ στην ανάρτησή του: .«Όλα αυτά είναι για να πούμε: δεν κλάπηκαν χρήματα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News