Την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού μέχρι και 30%, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, πηγαίνοντας «αντίθετα στο ρεύμα», καθώς οι εταιρείες κρυπτογράφησης απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους εν μέσω αναταραχής στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Ο Zhao ανέφερε, ότι η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, αύξησε τον αριθμό των εργαζομένων το 2022 από 3.000 άτομα σε σχεδόν 8.000, σύμφωνα με το CNBC.

ΗΠΑ: Προειδοποιήσεις προς τις τράπεζες για crypto-απάτες

Μέχρι και 30% οι προσλήψεις φέτος

Το 2023, η Binance σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό του προσωπικού μεταξύ 15% και 30%, δήλωσε ο Zhao στο συνέδριο Crypto Finance, στο St. Moritz της Ελβετίας.

Αντίπαλα ανταλλακτήρια αναγκάστηκαν να περικόψουν μεγάλα τμήματα του εργατικού τους δυναμικού μετά την εξαφάνιση σχεδόν 1,4 τρισ. δολαρίων από την αγορά κρυπτογράφησης το 2022 και τα μεγάλα ψηφιακά νομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin και ethereum, είδαν τις τιμές τους να πέφτουν.

Ο Zhao δήλωσε ότι πρέπει να οργανώσει την εταιρεία καλά πριν από τo επόμενο «bull run» των crypto.

«Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε και ελπίζουμε ότι θα ανεβούμε ξανά πριν από την επόμενη άνοδο της αγοράς», είπε ο Zhao.

Ο κλάδος κατέρρευσε το 2022

Η κρυπτογράφηση κλονίστηκε πέρυσι από ζητήματα ρευστότητας και χρεοκοπίες, με αποκορύφωμα την κατάρρευση της FTX.

Η Binance είχε παίξει μεγάλο ρόλο στην κατάρρευση της FTX. Τον Νοέμβριο, προσφέρθηκε να αγοράσει επιχειρήσεις της FTX εκτός ΗΠΑ που αντιμετώπιζαν προβλήματα ρευστότητας αλλά στη συνέχεια αποχώρησε από τη συμφωνία. Ο Zhao είπε δημόσια ότι η εταιρεία του πουλούσε τις συμμετοχές της στο εγγενές διακριτικό FTT της FTX, γεγονός που επιδείνωσε την κατάρρευση αυτού του ψηφιακού νομίσματος, ενισχύοντας έτσι την καθοδική πορεία της FTX.

Απαντώντας σε ερώτηση του CNBC στο περιθώριο του συνεδρίου CFC St Moritz, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance είπε ότι η «πραγματική ζημιά δεν είναι τόσο υψηλή» στη βιομηχανία κρυπτογράφησης από την κατάρρευση της FTX.

«Υπάρχει σίγουρα ζημιά αλλά ο κλάδος θα είναι μια χαρά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απολύσεις σε ολόκληρο τον κλάδο

Η Coinbase αποτελεί την τελευταία εταιρεία κρυπτογράφησης που ανακοινώνει απολύσεις μέχρι στιγμής φέτος. Την περασμένη εβδομάδα, το ανταλλακτήριο Huobi δήλωσε ότι θα απολύσει το 20% του προσωπικού του, ενώ η Silvergate, μια αμερικανική τράπεζα με επίκεντρο την κρυπτογράφηση, δήλωσε ότι θα καταργήσει περίπου το 40% των θέσεων εργασίας. Παράλληλα, ο δανειστής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Genesis ανακοίνωσε ότι περικόπτει τις θέσεις εργασίας του 30% των υπαλλήλων του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto