Αμετακίνητος από την επιδίωξή του να βρεθεί στον διοικητικό συμβούλιο της Walt Disney παραμένει ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας «εναλλακτικών» επενδύσεων Νέλσον Πελτζ, μετά την άρνηση του ομίλου να τον προτείνει ως διευθυντή, προδιαθέτοντας για μια από τις μεγαλύτερες μάχες δι’ αντιπροσώπων στον επιχειρηματικό στίβο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των FT, που επικαλούνται πηγές που γνωρίζουν από κοντά το θέμα, ο συμπέθερος των Μπέκαμ, από τον περασμένο Απρίλιο όταν η κόρη του Νίκολα Αν Πελτζ παντρεύτηκε τον μεγαλύτερο γιο της οικογένειας Μπρούκλιν Μπέκαμ, προτίθεται να μεταφέρει την προσπάθειά του για μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο στο πεδίο των επενδυτών, γεγονός που θα τον φέρει «απέναντι» στον Μπομπ Άιγκερ, τον άνθρωπο που οδήγησε στη γιγάντωση της εταιρείας με την απόκτηση των Marvel, Star Wars και Fox entertainment, λίγους μήνες αφότου επέστρεψε στο τιμόνι του ομίλου.

Disney: Tέλος στην υβριδική εργασία

Η Disney ανακοίνωσε την Τετάρτη την άρνησή της να δώσει θέση στο διοικητικό συμβούλιο στον Πελτζ, το αφεντικό της Trian Partners που διαχειρίζεται εναλλακτικές επενδύσεις, η οποία κατέχει μερίδιο 900 εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία.

«Κίνηση αντιπερισπασμού»

Σε μια προφανή προσπάθεια να προλάβει τη διαφαινόμενη αντιπαράθεση, η Disney όρισε τον βετεράνο της Nike, Μαρκ Πάρκερ, ως επόμενό της πρόεδρο, ο οποίος θα διαδεχθεί τη Σούζαν Άρνολντ.

Να σημειωθεί ακόμη ότι στη χθεσινή ανακοίνωση της Disney αναφέρεται πως η ανώτερη ηγεσία και το διοικητικό συμβούλιο είχαν συνεργαστεί με τον Πελτζ «πολλές φορές». Είπε ότι παραμένει «ανοιχτή σε μια εποικοδομητική δέσμευση» μαζί του, αλλά δεν θα εγκρίνει την υποψηφιότητά του στο διοικητικό συμβούλιο.

Η απάντηση Πελτζ

Σε μια πολυσέλιδη έκθεση που δημοσίευσε μετά την ανακοίνωση της Disney, η Trian του Πελτζ επέκρινε τη στρατηγική συγχωνεύσεων και εξαγορών, ιδιαίτερα την εξαγορά της 21st Century Fox το 2018.

Στην έκθεση, με τίτλο «Restore the Magic», η Trian παρουσίασε το όραμά της για τη Disney, συμπεριλαμβανομένης της διαδοχής του Άιγκερ, εντός δύο ετών και επαναφορά του μερίσματος έως το 2025.

Έκανε επίσης λόγο για αναποτελεσματικότητα του κόστους στη ροή της Disney, η οποία, όπως αναφέρεται, είχε ως αποτέλεσμα ζημίες 11 δισ. δολαρίων για την εταιρεία μέχρι σήμερα, και χαρακτήρισε τη διαδικασία σχεδιασμού διαδοχής αναποτελεσματική.

Το προηγούμενο με την Procter & Gamble

Η μάχη δι’ αντιπροσώπων του Πελτζ εναντίον της Disney θα είναι μια από τις μεγαλύτερες ανάλογες από το 2018, όταν ο πρώτος βρέθηκε, ασκώντας πιέσεις, σε διευθυντική θέση στην Procter & Gamble το 2018.

Τότε, η μάχη αυτή κράτησε μήνες, κοστίζοντας στις δύο πλευρές περισσότερα από 100 εκατομμύρια  για να προσελκύσουν μετόχους, καθήλωσε τη Wall Street και ο Πελτζ τελικά βγήκε νικητής με διαφορά 0,002%, για να αποχωρήσει το 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως