Τέσσερις επιδοτούμενες γραμμές εξασφάλισε από το υπουργείο Ναυτιλίας η ναυτιλιακή εταιρεία «Δωδεκάνησος Ακτοπλοϊκή ΝΕ».

Συγκεκριμένα, στην πλοιοκτήτρια των επιβατηγών – οχηματαγωγών πλοίων «Δωδεκάνησος Εξπρές» και «Δωδεκάνησος Πράιντ» κατακυρώθηκαν οι δρομολογιακές γραμμές: 1. Ρόδος – Κως – Κάλυμνος – Αγ. Μαρίνα Λέρου – Λειψοί – Πάτμος ή Αγαθονήσι με επιστροφή, έναντι μισθώματος (€17.245,31).2. Ρόδος – Χάλκη – Τήλος – Νίσυρος – Κως και επιστροφή έναντι μισθώματος (€14.801,58).3. Κως – Αστυπάλαια και επιστροφή, έναντι μισθώματος (€9.375,00) για την εκτέλεση 2 δρομολογίων την εβδομάδα τη θερινή περίοδο.4. Ρόδος – Μεγίστη με επιστροφή έναντι μισθώματος (€7.947,16) για την εκτέλεση 1 δρομολογίου την εβδομάδα.

Η Dodekanisos Seaways είναι ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία που δραστηριοποιείται στις θαλάσσιες συγκοινωνίες στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα δρομολόγια της καλύπτουν 18 νησιωτικούς προορισμούς: Ρόδος, Σύμη, Πανορμίτης Σύμης, Κως, Κάλυμνος, Λέρος, Λειψοί, Πάτμος, Αγαθονήσι, Καστελλόριζο, Χάλκη, Τήλος, Νίσυρος, Αρκοί, Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι και Αστυπάλαια. Διαθέτει δύο ταχύπλοα καταμαράν, το Dodekanisos Express και το Dodekanisos Pride καθώς και το Ε/Γ – Ο/Γ Παναγία Σκιαδενή.

Iδρύθηκε το 1999, από τον Γιώργο Σπανό, στη Ρόδο. Ξεκίνησε τα δρομολόγια με ένα ταχύπλοο καταμαράν, το Dodekanisos Express, το οποίο ναυπηγήθηκε για την εταιρεία στο ναυπηγείο Båtservice Mandal AS της Νορβηγίας και παραδόθηκε το 2000. To 2005 ναυπήγησε το δεύτερο ταχύπλοο καταμαράν, το Dodekanisos Pride και το 2011 αγόρασε το E/Γ – Ο/Γ Παναγιά Σκιαδενή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News