Εκτός από τα πλείστα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ηνωμένο Βασίλειο, πλήττεται από έναν διψήφιο πληθωρισμό, 10,7%, με τις τιμές να είναι αυξημένες σε τρόφιμα, ενέργεια και ψυχαγωγία.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, επόμενος στόχος είναι το ανδρικό κούρεμα. Το κουρείο Truefitt and Hill κατέχει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για το παλαιότερο κουρείο στον κόσμο, το οποίο άνοιξε το 1805. Στους πρώην πελάτες του περιλαμβάνονται ο Βασιλιάς Γεώργιος Γ’ και ορισμένοι πρώην πρωθυπουργοί. Ο Κάρολος Ντίκενς Dickens και ο Ουίλιαμ Θάκερι ανέφεραν το κατάστημα αυτό σε μυθιστορήματά τους. Και καθόλου δεν φαίνεται να ενοχλεί που ουδείς εκ των προαναφερθέντων μεγάλων ανδρών δεν ήταν γνωστός για τα κουρέματά του.

Τα πέντε «θεμέλια» της Βρετανίας για το 2023

Το κουρείο Truefitt and Hill στο εμπορικό κέντρο Pall του Λονδίνου χρεώνει πλέον 110 στερλίνες (περίπου 125 ευρώ) για κούρεμα και τριμάρισμα στα γένια, χωρίς πρόσθετα όπως βαφή, και όπως επισημαίνει το Bloomberg δεν υπάρχει καν δωρεάν μπύρα.

Και οι τιμές του είναι αντίστοιχες με αυτές ορισμένων κορυφαίων ανταγωνιστών του. Ο Adam στο Harrods και ο Joe and Co στο Soho χρεώνουν 125 στερλίνες και 98 στερλίνες, αντίστοιχα, για παρόμοιες υπηρεσίες. Ωστόσο, αμφότεροι προσφέρουν μια μπύρα ή ουίσκι, ενώ ο Adam προσθέτει στις υπηρεσίες μια «φλόγα αυτιών» για να κάψει τις αντιαισθητικές τρίχες των αυτιών, μαζί με ένα μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.

Οι περισσότεροι άνδρες πληρώνουν πολύ λιγότερα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η μέση τιμή για ένα κούρεμα και τριμάρισμα γενειάδας είναι 19 λίρες, σύμφωνα με την πλατφόρμα δεδομένων καταναλωτών Statista. Οι τιμές μπορεί να είναι σημαντικά υψηλότερες στο Λονδίνο, με τη μέση τιμή γύρω στις 32 στερλίνες.

Οι τιμές αυξάνονται, ωστόσο, ειδικά στο premium τέλος της αγοράς. Οι διαφημιζόμενες τιμές των Truefitt και Hill είναι 22% υψηλότερες από ό,τι το 2020 και στο Adam κατά 9% σε σχέση με το 2021.

Μερικοί άνδρες λένε ότι η πανδημία έβαλε τέλος στις ακριβές συνήθειές τους στο κούρεμα, αλλά δεν είναι και λίγοι εκείνοι που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν όσο -όσο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι