Πτωτικά κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να εκπλήσσονται δυσάρεστα με το ύψος των κερδών της Goldman Sachs το δ’ τρίμηνο του 2022, αν και υπάρχουν κάποιες στηρίξεις από τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα άλλων εισηγμένων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,37% στις 34.175 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,05% στις 3.996 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,12% στις 11.065 μονάδες.

Goldman: Το 2023 θα είναι μια λαμπρή χρονιά για τα εμπορεύματα

Τα αποτελέσματα της Goldman Sachs

Στα 11,26 δισ. δολάρια ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Goldman Sachs το 2022, ή 1,33 δισ. στο δ’ 3μηνο του έτους. Πιο συγκεκριμένα, τα κέρδη ανά μετοχή το δ’ 3μηνο του προηγούμενου έτους διαμορφώθηκαν στα 3,32 δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να φτάσουν στα 5,56 δολάρια. Η μετοχή χάνει πάνω από 2%.

Από την άλλη, μικρότερη από την αναμενόμενη πτώση στα κέρδη του δ’ τριμήνου 2022 ανακοίνωσε η Morgan Stanley, καθώς η εμπορική δραστηριότητα της αμερικανικής τράπεζας έλαβε ώθηση από τη μεταβλητότητα της αγοράς, αντισταθμίζοντας το πλήγμα από την υποτονική σύναψη συμφωνιών. Η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 2,11 δισ. δολαρίων ή 1,26 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι 3,59 δισ. δολαρίων ή 2,01 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.

Στο πλαίσιο των μεικτών αποτελεσμάτων του 2022, η Vital Knowledge, επιβεβαιώνει ότι η εκτίμησή της είναι πιο ανοδική από τους περισσότερους αναλυτές, κυρίως επειδή οι αποπληθωριστικές δυνάμεις ενισχύονται ταχύτερα από ό,τι επιδεινώνεται το περιβάλλον για τα κέρδη. Και υπάρχει τώρα ένας σημαντικός θετικός άνεμος, καθώς οι πτωτικοί επενδυτές αναγκάζονται να υπολογίζουν τις αυξανόμενες πιθανότητες ενός περιβάλλοντος «ήπιας προσγείωσης».

Επίσης, σύμφωνα με την Credit Suisse «οι τιμές των μετοχών έχουν αυξηθεί κατά 11,8% από τις 12 Οκτωβρίου, αποτέλεσμα της πτώσης του πληθωρισμού και των επιτοκίων, των προσδοκιών για μια παύση της αύξησης των επιτοκίων της Fed και της μείωσης του κινδύνου ύφεσης. Αν και η περίοδος κερδών 4ου τριμήνου μόλις ξεκίνησε, το ποσοστό 6,6% θα πρέπει να προστεθεί στον κατάλογο των θετικών ανέμων της αγοράς”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street