Η Apple φέρεται να έχει παύσει την ανάπτυξη του σετ γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας, γνωστό ως Apple Glasses, το οποίο επρόκειτο να παρουσιαστεί λίγο μετά την μελλοντική μάσκα μικτής πραγματικότητας της εταιρείας.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει το Bloomberg η παύση της ανάπτυξης οφείλεται στις τεχνικές δυσκολίες με τις οποίες βρέθηκαν αντιμέτωποι οι μηχανικοί της αμερικανικής εταιρείας.

Οι μέχρι σήμερα αναφορές ήθελαν την Apple να επιθυμεί την ανάπτυξη ενός ζευγαριού γυαλιών, χαμηλού βάρους, με ενσωματωμένη τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας που θα θεωρούνταν κάτι αντίστοιχο με τα «έξυπνα» γυαλιά που είχε αναπτύξει η Google (Google Glass).

Η Facebook ανακοίνωσε τα «έξυπνα» γυαλιά Ray-Ban Stories

Τα γυαλιά που ανέπτυσσε η Apple θα μπορούσαν να παρέχουν σε αυτόν που τα φοράει προβολή ψηφιακών πληροφοριών σαν… επικάλυψη των όσων θα έβλεπε στην πραγματικότητα, χωρίς να προσφέρει εμπειρία εικονικής πραγματικότητας, όπως συμβαίνει με τις μάσκες AR και VR.

Το πρόβλημα για την Apple ήταν ότι δεν μπορούσε να αναπτύξει το απαραίτητο hardware που θα ήταν αρκετά ελαφρύ ώστε να μπορεί κάποιος να το φοράει συνέχεια και συγχρόνως θα έχει ισχύ αντίστοιχη ενός iPhone και φυσικά αρκετή μπαταρία.

Έξυπνα γυαλιά: Η επόμενη πρόκληση για τις Big Tech

Αρχικά, η Apple επιθυμούσε τα «έξυπνα» γυαλιά να παρουσιαστούν στο κοινό εντός του 2023, ενώ κάποια στιγμή το λανσάρισμα μετατοπίστηκε χρονικά για το 2025. Τώρα η ανάπτυξη, άρα και το λανσάρισμα αναβάλλεται επ’ αόριστο. Παρά το γεγονός ότι πρακτικά το project σταματά, το Bloomberg αναφέρει στο δημοσίευμά του ότι η Apple θεωρεί ότι το προϊόν θα μπορούσε κάποια στιγμή να αντικαταστήσει το iPhone.

Πολύ κοντά στην παρουσίαση μάσκας mixed-reality η Apple

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το Bloomberg, ορισμένοι υπάλληλοι της Apple θεωρούσαν ότι το όλο πρόγραμμα ήταν ανέφικτο και ότι ουδέποτε υπήρχε η πιθανότητα να καταλήξει σε εμπορικό προϊόν. Άλλωστε, ο κύριος όγκος μηχανικών απασχολούνται στο σχεδιαζόμενο mixed reality σετ και πολύ λιγότεροι απασχολούνταν με την διερεύνηση της τεχνολογίας που θα μπορούσε να ενσωματωθεί στα έξυπνα γυαλιά.

Πλέον, η εταιρεία επικεντρώνει τους πόρους της στη δημιουργία του mixed reality σετ, το οποίο θα απευθύνεται και σε πολύ ευρύτερο κοινό. Υπολογίζεται ότι το πρώτο μοντέλο εικονικής/ επαυξημένης πραγματικότητας που θα λανσάρει η Apple θα κοστίζει περί τα 3.000 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία