Τα ανώτατα στελέχη της Apple πήραν μία πρώτη γεύση από την επερχόμενη μάσκα «μικτής πραγματικότητας» την περασμένη εβδομάδα, στοιχείο που δείχνει ότι η ανάπτυξη της συσκευής έχει φτάσει σε αρκετά προχωρημένο επίπεδο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται άτομα με γνώση του θέματος, τα διευθυντικά στελέχη που είδαν από κοντά τη μάσκα επαυξημένης πραγματικότητας ήταν συνολικά οκτώ, μαζί με τον CEO Τιμ Κουκ.

Επιπλέον τις τελευταίες εβδομάδες, αναφέρει το δημοσίευμα, οι προγραμματιστές της Apple έχουν επιταχύνει την ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος που θα «φοράει» η νέα συσκευή.

Ο συνδυασμός των δύο, δηλαδή επίδειξη της συσκευής και επιτάχυνση ανάπτυξης του λογισμικού, υποδηλώνει ότι υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο η συσκευή να λανσαριστεί επίσημα εντός των επόμενων μηνών.

Η σημασία του για την Apple

Έχοντας να παρουσιάσει νέο προϊόν από το 2015, η Apple βλέπει τη συσκευή mixed reality σαν το επόμενο μεγάλο βήμα της, με δεδομένο ότι ο τομέας των συσκευών φέρνει στον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό το 80% των ετήσιων πωλήσεων.

Από τις μέχρι σήμερα διαρροές αποκαλύπτεται ότι πρόθεση της Apple είναι η παρουσίαση του headset μέχρι το τέλος του έτους ή κάποια στιγμή εντός του 2023, αλλά σίγουρα η εμπορική του διάθεση προγραμματίζεται για το επόμενο έτος. Πολύ πιθανό είναι μία πρώτη εισαγωγή στον κόσμο της επαυξημένης πραγματικότητας να έρθει κατά τη διάρκεια του Worldwide Developers Conference τον Ιούνιο.

To project των 2 χιλιάδων μηχανικών

Κύρια χαρακτηριστικά του mixed-reality headset είναι η ενσωμάτωση κορυφαίων επιδόσεων επεξεργαστών, δανεισμένων από τους τελευταίους φορητούς υπολογιστές της εταιρείας, σε συνδυασμό με υψηλής ανάλυσης οθόνες. Η ανάπτυξη του σετ που φέρει την κωδική ονομασία N301 ξεκίνησε το 2015 ενώ στο πρόγραμμα εργάζονται περίπου 2.000 μηχανικοί διαφόρων ειδικοτήτων.

Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ήδη εργαστεί στην ανάπτυξη των iPhone, iPad και Mac ενώ ορισμένοι, σύμφωνα με το Bloomberg, προέρχονται από τη NASA και τις βιομηχανίες του gaming και της επεξεργασίας γραφικών και ήχου.

Παράλληλα, η Apple φέρεται να εργάζεται και σε ένα άλλο project, την ανάπτυξη αυτόνομων γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας τα οποία πρόκειται να λανσαριστούν στο απώτερο μέλλον. Μάλιστα, αυτό το προϊόν έχει λάβει και την κωδική ονομασία N421.

Η αγορά AR και VR

Η μάσκα μικτής πραγματικότητας της Apple πιθανολογείται ότι θα κοστίζει περί τα 2.000 δολάρια, με την εταιρεία να θεωρεί βέβαιο ότι με την κυκλοφορία της θα πουλιέται μία μονάδα κάθε μέρα από κάθε κατάστημά της.

Σύμφωνα με την IDC η αγορά συσκευών AR και VR «μεγάλωσε» κατά 92% την περασμένη χρονιά με την πώληση 11 εκατομμυρίων μονάδων παγκοσμίως. Αυτή τη στιγμή κυρίαρχο στην αγορά θεωρείται το Quest 2 της Meta το οποίο κατέχει το 78% των πωλήσεων του 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία