Οι αγοραστές επικράτησαν κατά κράτος σε ένα Χρηματιστήριο που φωνάζει για υπεραποδόσεις

Με 7 από τις 25 μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης (ΜΟΗ, ΕΤΕ, ΜΥΤΙΛ, ΜΠΕΛΑ, ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ και ΕΛΛΑΚΤΩΡ) να επιτυγχάνουν νέα υψηλά 52 εβδομάδων, και τον τρίτο να σημειώνει και ιστορικά υψηλά, έκλεισε άλλη μια χρηματιστηριακή εβδομάδα.

Η 5η συνεχόμενη…

Την ίδια ώρα που ο Γενικός μας Δείκτης είναι και ο μόνος θετικός σε απόδοση σε ετήσια βάση, με τον S&P500 να χάνει 14% και τον Nasdaq100 25%. Στο εξάμηνο, τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα, καθώς κερδίζουμε ..μόλις 20% με τους 40άρηδες CAC και DAX στο +13% και τη μεγάλη κεφ/ση των ΗΠΑ στο αμετάβλητο.

Φαίνεται ότι η άνοδος έχει και ποιοτικά χαρακτηριστικά, καθώς αφενός η μέση συν/κή δραστηριότητα έχει αυξηθεί κατά 25% μεσοσταθμικά, μην υπολογίζοντας και το τίναγμα της Τετάρτης λόγω MSCI, αφετέρου η διάχυση σε τίτλους είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή, με το ΧΑ να κινείται σύσσωμο πλην λίγων εξαιρέσεων.

Τέλος, η τεχνική αντίδραση από την προϋπολογισμένη στήριξη των 970 μονάδων συνεπικουρεί, με την επόμενη στάση να είναι η ζώνη των 1040 μονάδων.

Και κάτι τέτοιο, ενώ μοιάζει απλά μια μικρή απόδοση από τα τρέχοντας επίπεδα, ίσως έχει ψυχολογική σημασία, αφού ο Δείκτης θα ξαναδεί τετραψήφιο νούμερο πρώτη φορά από τα τέλη του 2014.

Οι μετοχές που τραβούν εξόφθαλμα και επάξια το τελευταίο διάστημα είναι οι ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ, ΠΕΙΡ, ΜΟΗ και ΓΕΚΤΕΡΝΑ, με σταθεροποιητικές τάσεις από ΟΤΕ, ΑΛΦΑ και ΔΕΗ, ενώ ειδική μνεία θέλει και ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ που όπως σημειώνουμε και στο live του ΟΤ Markets έχει αλλάξει ρότα εδώ και καιρό.

Στη μικρομεσαία κεφ/ση, τα βλέμματα έπεσαν την ΙΝΚΑΤ λόγω και της διαδικασίας ΑΜΚ, με τη CENER να παραμένει αξιοπρεπέστατη επενδυτική επιλογή ενώ και όλη την εβδομάδα παρατηρήθηκε έντονο ενδιαφέρον για τα ΕΧΑΕ.

Τέλος, το ενδιαφέρον στα εταιρικά εισηγμένα ομόλογα συνεχίζεται, με αρκετές αξιοπρεπέστατες εκδόσεις να δίνουν σχεδόν διπλάσια απόδοση στη λήξη από το ονομαστικό κουπόνι, διαπραγματευόμενες βαθιά υπό του αρτίου, όπως εκείνες των ΓΕΚ (Ο2 και Ο3), ΕΛΧΑ, ΜΟΗ και ΟΠΑΠ, απευθυνόμενες προφανώς σε πιο αμυντικά χαρτοφυλάκια συσχετισμένα με την καμπύλη επιτοκίων που δείχνει προτίμηση σε εκείνα ληκτότητας 3-7 ετών .

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Ήπιες διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εν όψει τετραημέρου. ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ σε μπελάδες
ο Αντικριστής |

Ήπιες διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εν όψει τετραημέρου. ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ σε μπελάδες

Την Παρασκευή και τη Δευτέρα, θα παραμείνει κλειστή η αγορά μας, ελέω των αντίστοιχων αργιών για το Πάσχα Καθολικών. Και όπως παραδοσιακά συμβαίνει, η συναλλακτική δραστηριότητα βαίνει μειούμενη.

Ο Γενικός Δείκτης είδε την 20η ανοδική εβδομάδα στις τελευταίες 24. Το spread του 10ετούς ομολόγου της χώρας σε υπερπολυετή χαμηλά
ο Αντικριστής |

Ο Γενικός Δείκτης είδε την 20η ανοδική εβδομάδα στις τελευταίες 24. Το spread του 10ετούς ομολόγου της χώρας σε υπερπολυετή χαμηλά

Παρά τις ανησυχίες που προκάλεσαν οι Moody's και JPMorgan στην αρχή της εβδομάδας, τελικά οι αγοραστές ανασυντάχθηκαν και έσωσαν τα χειρότερα

Ο Γενικός Δείκτης πήρε πίσω τις απώλειες που προκάλεσε ο Moody’s
ο Αντικριστής |

Ο Γενικός Δείκτης πήρε πίσω τις απώλειες που προκάλεσε ο Moody’s

Με εντυπωσιακή ανθεκτικότητα, το Χρηματιστήριο όχι μόνο κατάφερε να απορροφήσει τις αναταράξεις που προκάλεσαν οι JPMorgan και Moody's, αλλά και να βρει αγοραστές σε υψηλότερες τιμές. Ο Τραπεζικός Δείκτης οδηγεί και πάλι την κούρσα.