Μικρή άνοδο σημειώνουν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν και προσπαθούν να προβλέψουν τις επόμενες κινήσεις της Federal Reserve και τις προοπτικές της ευρύτερης οικονομίας.

Η απόδοση του 10ετούς  ομολόγου ενισχύθηκε κατά περίπου 5 μονάδες βάσης στο 3,532%. Η απόδοση του 2ετούς διαπραγματεύεται περίπου 3 μονάδες βάσης υψηλότερα στο 4,21%.

Οι επενδυτές τοποθετούν τρισεκατομμύρια δολάρια την ημέρα σε εξαιρετικά ασφαλή μηχανισμό της Fed

Με το βλέμμα στην επόμενη συνεδρίαση της Fed

Οι επενδυτές σταθμίζουν τις μελλοντικές αποφάσεις νομισματικής πολιτικής, καθώς συνεχίζεται η αβεβαιότητα σχετικά με το αν η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 ή 50 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίασή της στις 31 Ιανουαρίου και την 1η Φεβρουαρίου.

Στελέχη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ με δημόσιες δηλώσεις τους αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο η επόμενη κίνηση της Fed να είναι λιγότερο επιθετική, με το μέλος της Fed, Κρίστοφερ Γουόλερ, ο οποίος ανήκει στο σκληρό μπλοκ των γερακιών,  να δηλώνει ευθέως την Παρασκευή ότι θα προτιμούσε μια μικρότερη αύξηση επιτοκίων.

Πολλοί επενδυτές ελπίζουν ότι η κεντρική τράπεζα θα επιβραδύνει ή θα διακόψει εντελώς τις αυξήσεις των επιτοκίων φέτος. Ο επιθετικός ρυθμός των αυξήσεων έχει προκαλέσει ανησυχίες για πιθανή ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.

Οι επενδυτές θα μελετήσουν τις ανακοινώσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων των εισηγμένων επιχειρήσεων για να έχουν εικόνα των επιπτώσεων της νομισματικής πολτικής. Επίσης θα εξετάσουν και τα στοιχεία για την πορεία του δείκτη των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, που παρακολουθείται στενά από τη Fed για την εξαγωγή σημαντικών συμπεράσματων όσον αφορά την πορεία του πληθωρισμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης