Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με το βλέμμα να είναι σταθερά προσανατολισμένο στις ανακοινώσεις εταιρικής κερδοφορίας, και το κατά πόσο έχουν επηρεαστεί οι εταιρείες από την περιοριστική πολιτικής της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,11% στις 33.337 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,12% στις 3.977 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,44% στις 11.189 μονάδες.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ανοδικά ξεκινά η εβδομάδα

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της PayPal υποχωρούν κατά 2%, μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο οι μεγάλες τράπεζες θα δημιουργήσουν δική τους πλατφόρμα ψηφιακών πληρωμών.  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Bank of America, η JPMorgan και άλλες τράπεζες συνεργάζονται για ένα ψηφιακό πορτοφόλι. Το πορτοφόλι θα λειτουργεί από την Early Warning Services, η οποία διαχειρίζεται επίσης το Zelle.

Στον αντίποδα, η Advanced Micro Devices ενισχύεται κατά 3%, μετά την αναβάθμιση σε overweight από equal weight από την Barclays. Ο αναλυτής Blayne Curtis έθεσε τιμή-στόχο που συνεπάγεται άνοδο 21,3% από το επίπεδο όπου έκλεισε η μετοχή την Παρασκευή.

Fed και επιτόκια

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές σταθμίζουν το ενδεχόμενο η Fed να ετοιμάζεται να επιβραδύνει τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων της για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, αφού τα οικονομικά στοιχεία της περασμένης εβδομάδας έδειξαν μείωση των τιμών χονδρικής και των λιανικών πωλήσεων.

Μάλιστα, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της διοικητή της Fed, Κρίστοφερ Γουόλερ, τάχθηκε υπέρ της αύξησης των επιτοκίων κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας στην επόμενη συνεδρίαση. Ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal την Κυριακή, εν τω μεταξύ, έθεσε το ενδεχόμενο μιας παύσης στις αυξήσεις των επιτοκίων την Άνοιξη – ένα σημάδι ότι η Fed θα μπορούσε να πλησιάζει στο τέλος της εκστρατείας αύξησης των επιτοκίων της.

«Με τους επενδυτές να αυξάνουν την πεποίθησή τους ότι πιθανόν να είδαμε την κορύφωση του πληθωρισμού, είναι σαφές ότι πλέον κοιτάζουν πέρα από τον τρέχοντα κύκλο αυξήσεων, σε μια ενδεχόμενη παύση και ενδεχομένως ακόμη και μειώσεις στη συνέχεια», έγραψε ο στρατηγικός αναλυτής της Deutsche Bank, Henry Allen. «Αλλά με τους επενδυτές να έχουν πλέον τιμολογήσει τις καλές ειδήσεις σχετικά με τον πληθωρισμό, ο κίνδυνος είναι εάν ο πληθωρισμός αποδειχθεί πιο επίμονος», προειδοποίησε.

Οι αγορές έχουν τιμολογήσει μια πιθανότητα 99,7% για μια αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της CME Group, η οποία θα φέρει το επιτόκιο στο στοχευμένο εύρος 4,5%-4,75%. Η Fed πρόκειται να συνεδριάσει στις 31 Ιανουαρίου – 1 Φεβρουαρίου, με τις αγορές να εκτιμούν σχεδόν 100% πιθανότητα αύξησης του βασικού επιτοκίου της κεντρικής τράπεζας κατά ένα τέταρτο της μονάδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street