Πτωτικά κινείται η τιμή του χρυσού, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τα οικονομικά στοιχεία που θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Η τιμή του σημείωσε πτώση της τάξης του 0,5% και διαμορφώθηκε στα 1.916,84 δολάρια η ουγγιά. Την Παρασκευή σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό υποχώρησαν επίσης κατά 0,5% στα 1.918,20 δολάρια.

Ευρώ: Υψηλό εννεαμήνου με ώθηση από την ΕΚΤ

Το σενάριο που στηρίζει το πολύτιμο μέταλλο

«Ο χρυσός εξακολουθεί να στηρίζεται παρά την υποχώρηση από τις κορυφές της περασμένης εβδομάδας. Επί του παρόντος έχει βρει στηρίγματα στα 1.896 δολάρια και θα μπορούσε κάλλιστα να αποκτήσει περαιτέρω δυναμική μόλις τελειώσουν οι συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών την επόμενη εβδομάδα», σημειώνει ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής αγορών στην CMC Markets. Πρόσθεσε ότι τα σχόλια του μέλος της Fed, Κρίστοφερ Γουόλερ, ο οποίος είναι υπέρ της αύξησης κατά 25 μονάδες βάσης, ενίσχυσαν περισσότερο το σενάριο της ανόδου του χρυσού και της υποχώρησης του δολαρίου.

Οι επενδυτές θα διαβάσουν εις βάθος τα στοιχεία για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ το τέταρτο τρίμηνο, που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη και τα στοιχεία για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες, που θα δημοσιοποιηθούν την Παρασκευή. Ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών παρακολουθείται στενά από τη Fed.

«Η τρέχουσα αφήγηση ότι η Fed πρέπει να μειώσει ή να σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων τους επόμενους μήνες προσδίδει στήριξη στον χρυσό», επισημαίνει ο Clifford Bennett, επικεφαλής οικονομολόγος της ACY Securities.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές