Μία «ανάσα» από τις 1.000 μονάδες βρέθηκε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, καταγράφοντας μάλιστα υψηλό στις 999,67 μονάδες, έχοντας στο πλευρό του την ισχυρή άνοδο των περισσοτέρων τίτλων του. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,92% στις 997,81 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα να φτάνει στα 130 εκατ. ευρώ.

Χαρακτηριστικά bull market με αυξημένους τζίρους

Η αγορά δείχνει την δυναμική της ακόμη και σε ένα δύσκολο επίπεδο, το οποίο σηματοδοτεί το κλείσιμο ενός πολυετούς κύκλου δύσκολων ημερών. Ήταν ο Δεκέμβριος του 2014 όταν αποχαιρετούσε ο γενικός δείκτης τις 1.000 μονάδες, αποτυπώνοντας τη ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών σε μια χώρα που βρέθηκε παραλίγο στη διαδικασία επιστροφής σε εθνικό νόμισμα.

Wall Street: Στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα

Αν και οι περισσότεροι αναλυτές, ξένοι και εγχώριοι, έχουν επαναλάβει πολλές φορές ότι η χώρα έχει γυρίσει σελίδα, να «γράψει» το ΧΑ τετραψήφια επίπεδα έχει καθαρά ψυχολογική σημασία. Τεχνικά, το επόμενο μεγάλο ορόσημο είναι οι 1.035 μονάδες, με όλους τους επιμέρους δείκτες να είναι υπέρ των long.

Όπως σχολιάζει και η Beta Securities, η κίνηση της αγοράς έχει χαρακτηριστικά bull market με αυξημένους τζίρους, εναλλαγές στους ημερήσιους πρωταγωνιστές και ενδοσυνεδριακά διαλείμματα στα οποία μαζεύονται τα κέρδη χαρτοφυλακίων που έχουν βραχυπρόθεσμη οπτική. Άλλωστε, η διόρθωση της Πέμπτης αποφόρτισε του ταλαντωτές οι οποίοι βρίσκονταν σε υπεραγορασμένες ζώνες από τις 3 Ιανουαρίου. Εάν το διεθνές κλίμα μάλιστα παραμείνει υποστηρικτικό, τότε ο μεγάλος στόχος θα δοκιμαστεί σύντομα.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Σαράντης, ΔΕΗ, Πειραιώς, Εθνική, ΕΛΧΑ, Alpha Bank, Λάμδα, Βιοχάλκο, Aegean και Μυτιληναίος έκλεισαν με ισχυρά κέρδη, ενώ ανοδικά έκλεισαν και οι Eurobank, ΕΥΔΑΠ, Titan, Motor Oil, ΟΤΕ, Coca Cola, ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Quest, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή και Autohellas. Ο Ελλάκτωρ έχασε 0,43% και η Jumbo υποχώρησε κατά 1,20%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών